Nogomet

Španjolci nadigrali Šveđane: "Dominirali smo igrom i sve što smo pripremali izašlo je na najbolje"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.06.2019.
Španjolci nadigrali Šveđane: "Dominirali smo igrom i sve što smo pripremali izašlo je na najbolje"
Foto: EPA

Španjolska je nastavila s odličnim nastupima u kvalifikacijama, svladala ja Švedsku s 3:0 i drži vrh ljestvice. Nakon ove pobjede, bilo je dosta zadovoljstva u španjolskim redovima...

Sastav Luisa Enriquea, i ovoga puta pod vodstvom njegova pomoćnika Roberta Morena, slavio je s 3:0, zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu. Dva pogotka s bijele točke te zgoditak Oyarzabale u 87. minuti donijeli su Španjolskoj četvrtu pobjedi iz jednako toliko susreta dok se Švedska nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova koliko ima i Rumunjska.

"Dominirali smo igrom i sve što smo pripremali izašlo je na najbolje. Zaustavili smo njihovu igru i loptu stavili u naš posjed. Iznimno sam zadovoljan i samim izdanjem momčadi kao i konačnim rezultatom", prvi su Morenovi dojmovi o odigranom susretu, a na pitanje stopostotnosti tek je kratko dodao:

Sergio Ramos

"Oduševljeni smo ovim rezultatom. Morali smo uložiti veliki napor protiv rivala koji nas je dobro zatvorio. Ovo je mali, ali važan korak prema potvrdi nastupa na Euru. Posebno me veseli što smo uspjeli sačuvati našu mrežu."

"U igri je još 18 bodova, a sport je nepredvidiv i prepun iznenađenja. Smatram da je za sve bolje da protiv svih budemo spremni na maksimalan angažman, a sa slavljem pričekamo trenutak kada ćemo se i matematički kvalificirati. Osvojimo li 30 bodova, to je svakako bolje od 27."

Švedsku je mrežu u 64. minuti načeo Sergio Ramos, a kada mu se 85. ukazala identična prilika, izvođenje kaznenog udarca prepustio je Alvaru Morati. Član Atletica španjolsku je igru nazvao vrhunskom.

"Odličan je ovo rezultat, zadovoljni smo učinjenim jer znamo koliko kvalitete Švedska posjeduje. Naš se protivnik kvalitetno branio te nas je pokušao načeti preko kontranapada. Pružili smo vrhunsku predstavu u cilju zaustavljanja njihove taktike", prokomentirao Alvaro Morata, strijelac drugog zgoditka, na što se također kratko osvrnuo:

"Ramos je napravio lijepu gestu kada mi je prepustio pucanje jedanaesterca, posebno jer znamo kako on uvijek želi poentirati. A nisam ga čak niti zamolio da to učini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!