Ostali sportovi

Francuska iznenadila Hrvatsku, prolaz na Final Four ipak nije ugrožen

Jan Šneler • četvrtak, 13.06.2019.
Francuska iznenadila Hrvatsku, prolaz na Final Four ipak nije ugrožen
Foto: FaH

U petom kolu Europske zlatne lige, hrvatske odbojkašice poražene se protiv Francuske (3:2) te su upisali prvi poraz u skupini B...

Lijepa serija koju su imale hrvatske odbojkašice prekinuta je vu srijedu u Harnesu. Protiv Francuske u petom kolu Europske zlatne lige, hrvatske odbojkašice upisale su poraz koji im je ujedno prvi u natjecanju. S druge strane, ovo je prva pobjeda Francuskoj u skupini B.

Hrvatska je krenula sjajno u meč. Vodila je s 8:1 i 16:10 te se činilo da će prilično lako doći do vodstva nakon prvog seta. Ipak, dogodilo se iznenađenje. Francuskinje su preokrenule tijek seta i na kraju uspjele povesti s 25:21. U potpunosti se igra Hrvatske raspala u tim trenucima.

Ipak, Hrvatsku to kao da je probudilo jer su odbojkašice dobro odradile naredna dva seta i rezultatima 25:23 i 25:19 preokrenule ukupni skor i povele s 2:1. Napeto je bilo u četvrtom setu i premda se vodila borba gotovo do samog kraja, Francuska je izjednačila s 25:22.

U posljednjem setu bilo je najviše napetosti. Rijetkost je da peti set ode do čak 40 poena, ali to nije iznenadilo s obzirom na tijek seta. Francuskinje su imale lijepih 12:8 i praktično pobjedu u rukama, ali Hrvatska se vratila i malo zakomplicirala stvari. Konačno, s 21:19 Francuska je osvojila i posljednji set.

Kod Hrvatske je najbolja bila Nika Stanović s 14 poena, a kod Francuske su Manon Moreels i Odette Ndoye upisale po 16 poena. Sljedeći susret na rasporedu je za tri dana u Varaždinu. Nema sumnje kako će gledatelji pogurati Hrvatsku do nove pobjede i plasmana na Final Four koji se igra upravo u Varaždinu.

Europska zlatna liga (ž), 5. kolo:
Francuska - Hrvatska 3:2 (25-21, 23-25, 19-25, 25-22, 21-19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!