Nogomet

Halilović: "Uvijek smo pobjeđivali na ovom stadionu i nadam se da ćemo tako nastaviti"

Mihaela Bradovski, hns.family • ponedjeljak, 17.06.2019.
Halilović: "Uvijek smo pobjeđivali na ovom stadionu i nadam se da ćemo tako nastaviti"
Foto: Pixsell

Alen Halilović predvodit će Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, a i on ističe kako je prva utakmica ujedno i najvažnija...

Hrvatska je odradila pripreme za Europsko prvenstvo i spremna je za prvu utakmicu. Kako ističe Alen Halilović, radilo se dobro i Hrvatska s nestrpljenjem očekuje prvu utakmicu.

"Jako se dobro radilo kroz pripreme, atmosfera je dobra, pozitivna, ne muči nas previše ozljeda i svi su spremni dati 100 posto u prvoj, možda i najvažnijoj utakmici. Moramo se ugledati na Vatrene iz Rusije, kako su bili motivirani i dali sve od sebe za svoju domovinu i ljude u Hrvatskoj."

Haliloviću je dobro poznat stadion na kojem će Hrvatska nastupiti na ovom Europskom prvenstvu.

"Već sam s dvije generacije imao priliku igrati na ovom stadionu u San Marinu. Uvijek smo pobjeđivali i nadam se da ćemo tako nastaviti, bez obzira što će na Europskom prvenstvu biti znatno teže. Teren je odličan i na nama je igrati onako kako znamo."

Cilj se zna, prolazak u polufinale i Olimpijske igre.

"Olimpijske igre bile bi 'šlag na tortu', ali ne trebamo se previše opterećivati. Prvi cilj je što bolji plasman na Europskom prvenstvu, svi smo svjesni da je najvažnije prvo pokazati gdje pripadamo na europskoj sceni."

Halilović igra u klubu s Razvanom Marinom koji nije mogao biti u San Marinu.

"Razgovarao sam s Marinom poslije ždrijeba, šalili smo se oko toga tko će pobijediti te mi je potvrdio da imaju uistinu dobru momčad. Za nas je dobro što neće moći nastupiti, a poželio mi je sreću te ja njemu želim sve najbolje u novom klubu, Ajaxu - zaslužio je biti tamo."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!