Tenis

37-godišnji Lopez svladao Simona i osvojio naslov u Queen's Clubu

Jan Šneler • nedjelja, 23.06.2019.
37-godišnji Lopez svladao Simona i osvojio naslov u Queen's Clubu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Queen's Clubu, španjolski tenisač Feliciano Lopez nakon gotovo tri sata borbe svladao je Francuza Gillesa Simona...

Vrlo napeto finale gledali smo ove godine na ATP turniru u Queen's Clubu. Feliciano Lopez je nakon tri seta i gotovo tri sata igre uspio doći do naslova svladavši francuskog tenisača Gillesa Simona. To je Španjolcu drugi naslov na ovom turniru. Prije dvije godine u finalu je svladao Marina Čilića.

Prvi set počeo je sjajno za Lopeza koji je već u prvom gemu došao do breaka i prednosti. U petom gemu još jednom je oduzeo servis Simonu koji se pokušao vratiti, ali nije iskoristio tri break prilike. Lopez je obranio break i kasnije mirno servirao za 6:2.

U drugom setu Francuz prvi dolazi do breaka, ali Lopez se brzo vraća tako da Simon nije dugo imao prednost. Kako dalje u setu nije bilo oduzimanja servisa, otišlo se u tie-break u kojemu je Lopez imao vodstvo od 4:2 i servis, ali Simon s pet poena u nizu dolazi do slavlja sa 7:4.

Treći set također je završio 13. igrom, a iako smo u setu vidjeli čak 10 break prilika, niti jednom tenisači nisu dolazi do oduzimanja servisa. U jednom trenutku, prilikom vodstva 6:5, Lopez je čak imao meč loptu, ali je Simon brzo otklonio opasnost. Tie-break krenuo je izjednačeno, ali Lopez dolazi do dva mini breaka koja nije ispustio te je sa 7:2 finiširao meč i došao do naslova.

ATP Queen's Club, finale:
Feliciano Lopez (ŠPA) - Gilles Simon (FRA) 6:2 (4)6:7 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!