Afrički kup nacija, skupina F, 1. kolo, 25.06.2019, 22:00 h
Gana
Gana 2:2 Benin

Gana s igračem manje spašavala bod protiv Benina

Jan Šneler • srijeda, 26.06.2019.
Gana s igračem manje spašavala bod protiv Benina
Foto: EPA

Iako su bili veliki favoriti prije ovog susreta, nogometaši Gane na kraju susreta mogu biti zadovoljni osvojenim bodom protiv Benina...

Nakon niza očekivanih rezultata na Afričkom kupu nacija, večeras smo mogli svjedočiti velikom iznenađenju. Gana je bila veliki favorit protiv Benina, no s igračem više autsajderi su bili vrlo blizu pobjede.

Benin je već nakon dvije minute igre došao do vodstva. Mickael Pote lijepo je istrčao kontru, sjajno se oslobodio čuvara i poentirao za 0:1. Gana ipak nije dugo čekala na odgovor te je samo sedam minuta kasnije Andre Ayew poravnao rezultat sjajnim udarcem u prvi vratarev kut.

Gana je nastavila s boljom igrom i krajem prvog dijela došla do potpunog preokreta. Ovoga puta strijelac je bio Jordan Ayew koji je iskoristio nepažnju svog čuvara i sam izbio pred vratara Benina. Sve je išlo dobro za Ganu, no onda u 54. minuti John Boye potpuno nepotrebno smeta vrataru prilikom izvođenja slobodnog udarca i zarađuje drugi žuti karton. U tom trenutku niti jednog igrača Gane i Benina nije bilo na dvadeset metara od lopte tako da je potpuno neshvatljiv potez Boyea.

Benin je bio u zaostatku i ovakvu priliku nije mogao propustiti. Krenuli su autsajderi napadački, a već u 63. minuti Pote u gužvi nakon kornera zabija za 2:2. Opasno je živjela Gana posljednjih pola sata, napadi su se gomilali, a u sudačkoj nadoknadi udarac Stevea Mouniea otišao je malo preko gola.

Konačnim ishodom Benin neće biti nezadovoljan, ali kako je utakmica tekla razloga za sreću više imaju u redovima Gane koji su spretno izvukli jedan bod.

Ghana - Benin Rezultati uživo

Afrički kup nacija, 1. kolo:
Gana - Benin 2:2

Afrički kup nacija, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kamerun2:0Gvineja Bisau
Gana2:2Benin
1Gana 34:2+25
2Kamerun 32:0+25
3Benin 32:203
4Gvineja Bisau 30:4-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!