Košarka

Panathinaikos doveo iskusnog razigravača, MVP-a Lige prvaka

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Panathinaikos doveo iskusnog razigravača, MVP-a Lige prvaka
Foto: EPA

Crnogorski reprezentativac, točnije Amerikanac s crnogorskom putovnicom, Tyrese Rice, stavio je potpis na ugovor s grčkim velikanom Panathinaikosom...

Panathinaikos slaže momčad za sljedeću sezonu, a novo pojačanje je Tyrese Rice, Amerikanac koji je nastupao za reprezentaciju Crne Gore te ima veliko europsko iskustvo.

Rice dolazi iz njemačkog Brosea gdje je igrao prošlu sezonu, a Brose mu je bio treći njemački klub nakon što je ranije igrao za Artland Dragonse i Bayern.

Odličnim igrama u Broseu pomogao je svojoj momčadi da dohvati završni turnir Lige prvaka, a na kraju je proglašen i MVP-em natjecanja.

U Grčkoj je već igrao i to na početku europske karijere kada je nastupao jednu sezonu u dresu Panioniosa. Igrajući za Maccabi osvojio je Euroligu te bio MVP završnog turnira. Godinu dana kasnije s Himkijem je osvojio Eurokup i tu je odnio titulu MVP-a.

Prošle sezone u Nroseu je prosječno bilježio 15.9 poena i 6.3 asistencije u njemačkom prvenstvu, a u Ligi prvaka 16.4 poena uz 4.4 asistencije. S Panathinaikosom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!