Nogomet

Glatke pobjede za favorite, Alžiru prvo mjesto u skupini C

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.07.2019.
Glatke pobjede za favorite, Alžiru prvo mjesto u skupini C
Foto: EPA

U trećem kolu skupine C Afričkog kupa nacija uvjerljive pobjede upisali su Alžir i Senegal. S ta tri boda Alžirci su zauzeli prvo mjesto na kraju grupne faze...

Alžir je natjecanje u skupini C završio na prvom mjestu, a u posljednjem kolu bio je uvjerljiv s 3:0 protiv Tanzanije. Iskoristio je status favorita i odradio dobru utakmicu te glatko slavio osiguravši završetak grupne faze uz stopostotan učinak.

Manje od 15 minuta trebalo je Alžiru da dođe do pobjede. U 34. minuti Islam Slimani doveo ga je u vodstvo nakon sjajne asistencije Ounasa, a onda mu je uzvratio s dvije asistencije u 39. i 45. minuti za konačnih 3:0. Kod prve akcije odigrali su sjajan dupli pas i veznjak Napolija imao je lagan posao dok je u drugoj akciji Ounas pobjegao obrani i došao sam pred vratara.

Uvjerljivu pobjedu upisao je i Senegal koji je s 3:0 bio bolji od Kenije. Ovdje su Senegalci u prvom poluvremenu promašili i penal, a kod 2:0 Kenija je ostala i s igračem manje te je Senegal lako dovršio posao i potvrdio drugo mjesto.

U 29. minuti nakon prekršaja nad Gueyeom dosuđen je penal, ali udarac Sadia Manea vratar Matasi lakoćom brani.

U 63. minuti Senegal je ipak poveo nakon pogreške kenijskog vratara, a strijelac je bio Ismaila Sarr. Osam minuta kasnije Mane bježi u kontru i lako zabija, a točku na i stavio je u 78. minuti iz penala. Skrivio ga je Philemon Otieno i ujedno zaradio isključenje. Islam Slimani Adam Ounas Sadio Mane Ismaila Sarr

Afrički kup nacija, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kenija0:3Senegal
Tanzanija0:3Alžir
1Alžir 36:0+69
2Senegal 35:1+46
3Kenija 33:7-43
4Tanzanija 32:8-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!