Košarka

Hrvatski košarkaši ispustili mjesto u četvrtfinalu Univerzijade, ostala još jedna prilika

Sportnet, Branimir Korać • subota, 06.07.2019.
Hrvatski košarkaši ispustili mjesto u četvrtfinalu Univerzijade, ostala još jedna prilika
Foto: FaH

Hrvatska nije iskoristila prvu meč loptu za ulazak u četvrtfinale Univerzijade. Upisala je tijesan poraz od Latvije i sada mora svladati Argentinu...

Nakon pobjede protiv Rusije, Hrvatska je u drugom kolu Univerzijade upisala poraz od Latvije sa 74:69 (16-16, 18-19, 14-18, 26-16).

Kako bi ipak prošli u četvrtfinale, izabranici Vladimira Anzulovića u sljedećem izazovu moraju biti bolji od Argentine ili će razigravati od 9. do 16. mjesta.

Utakmica se uglavnom igrala u izjednačenom tonu, prva je četvrtina donijela egal od 16:16, a na veliki se odmor otišlo s minimalnom prednošću za Hrvatsku od 35:34. Potom slijedi uzlet hrvatske reprezentacije i kada se činilo da je sve riješeno i da Hrvatsku sigurno gledamo u četvrtfinalu jer je tri minute do kraja utakmice imala dvoznamenkasto vodstvo (+11), dolazi do preokreta. Latvijci rade iznenadnu seriju i na koncu slave s pet poena prednosti.

Najbolji u hrvatskim redovima ponovno je bio David Škara s 15 poena i tri asistencije. Slijede ga Ivan Vučić s 14, Patrik Jambrović s 13 te Bruno Perić s 12 poena.

Kod Latvijaca se najviše iskazao Klavs Cavars s 20 poena i 8 skokova.

Utakmica s Argentinom za prolaz u četvrtfinale ja na rasporedu 5. srpnja s početkom u 20:00 sati.

AUTOR: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!