Vodeni sportovi

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otvara Europsko prvenstvo protiv Mađarica

Sportnet • nedjelja, 07.07.2019.
Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otvara Europsko prvenstvo protiv Mađarica
Foto: Ivana Jurica

U ruskom Kirišiju održava se Europsko kadetsko prvenstvo za vaterpolistice, a na njemu nastupa i Hrvatska. Prvi protivnik odmah je vrlo težak, Hrvatice igraju protiv Mađarske...

Imale su pripreme u Hrvatskoj, odigrale zanimljiv i vrlo dobar turnir u mađarskom Szentesu, pa sparirale Ruskinjama zadnjih nekoliko dana, a sada je došao trenutak pokazati što mogu i znaju, koliko vrijede, koliko su toga naučile.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija, igračice do 15 godina, u nedjelju, 7. srpnja počinju s nastupima na Europskom prvenstvu ovog uzrasta, a koje će se do 14. srpnja odigravati u središtu ruskog ženskog vaterpola - u Kirišiju.

Hrvatska se nalazi u skupini C s Rusijom i Mađarskom. Ukupno su na EP četiri skupine, od kojih su tri s tri reprezentacije, a samo jedna s četiri ekipe. U prvom dijelu EP, iz skupina koje imaju po tri vrste, sve prolaze dalje. Ukoliko bi Hrvatska bila prva u skupini koja je realno vrlo jaka, naše bi djevojke čekale bolje iz susreta B2-D3 ili vjerojatno Francuska - Slovačka. Drugo mjesto u skupini vodi na trećeplasirane iz A skupine (Srbija ili Izrael), dok treće mjesto za suparnice nam donosi drugoplasirani sastav iz A skupine (dakle, opet Srbija ili Izrael). Najvjerojatnije ipak Srpkinje.

No, to su već predaleke kalkulacije prije nego li je odigrana i jedna utakmica. Mlade Hrvatice otvaraju EP utakmicom s Mađarskom (12.30 po hrvatskom vremenu). Mađarska je u ženskom vaterpolsku svjetska velesila, ali ova generacija naših djevojaka je pokazala nedavno kako se može s njima i više no dobro nositi. Prije tri tjedna su pobijedile Mađarice u Szentesu 17:13, da bi u finalu istog turnira, dva dana kasnije Mađarska slavila sličnim rezultatom (17:12). Koje je izdanje bilo realnija slika naših pravih vrijednosti, pokazat će već 1. kolo Europskog prvenstva u Kirišiju.

Spomenimo samo da će drugu utakmicu naše djevojke igrati dva dana kasnije, odnosno u utorak, 9. srpnja protiv Ruskinja (17.30 sati po našem vremenu).

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!