Košarka

Hrvatske košarkašice impresionirane na startu, Njemice do ogromne prednosti već u prvih 20 minuta

Sportnet • nedjelja, 07.07.2019.
Hrvatske košarkašice impresionirane na startu, Njemice do ogromne prednosti već u prvih 20 minuta
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je poraz na startu Europskog prvenstva. Njemačka je bila puno bolja i visoko je slavila sa 75:48...

Prva utakmica Europskog prvenstva uvijek je najteža, a kada vas čekaju još uvijek aktualne prvakinje Europe, situacija je sigurno još teža. Njemačke juniorke su s autoritetom vladale utakmicom i pobijedile Hrvatsku sa 75:48 (28-8, 19-8, 13-19, 15-13).

Utakmica je praktički riješena već na samom startu, u nju su Njemice ušle na način da su već polovicom prve četvrtine vodile 15:2 i trener Dean Nemec je bio prisiljen zvati time-out. Prva četvrtina završava s indikativnih 28:8 od kojih su se hrvatske reprezentativke teško oporavljale pa i drugoj četvrtini ubacuju tek osam poena da bi se na veliki odmor otišlo s 47:16 za braniteljice europskog naslova.

Drugo poluvrijeme poslužilo je za održavanje razlike, a trener Nemec daje priliku svim igračicama da se razigraju tako da je najmanje igrala Ana Haklička koja je ipak na raspolaganju imala nešto manje od devet minuta na parketu.

Najviše je vremena u igri očekivano dobila Nika Mühl koja je postigla jedinih dvoznamenkastih 12 poena uz šest skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti.

Hrvatska je imala problema i s preciznošću pa je tako ukupan šut bio na 26 posto, s napomenom da je ušla samo jedna trica u 19 pokušaja. U preciznosti je odskočila samo Marta Savić s 3/5 ubačaja za dva poena (60 posto).

Kod Njemica uvjerljivo najbolja bila je Emily Bessoir s 22 poena (šut za tricu 5/6), sedam skokova, tri osvojene lopte i tri blokade.

Danas, 7. srpnja s početkom u 20:45 slijedi utakmica s Belgijom.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!