Tenis

Simona Halep do druge titule na Grand Slam turnirima, Serena nije imala šanse

Jan Šneler • subota, 13.07.2019.
Simona Halep do druge titule na Grand Slam turnirima, Serena nije imala šanse
Foto: EPA

Senzacionalnim nastupom u finalu Simona Halep svladala je Serenu Williams i osvojila Wimbledon. Za Halep je ovo prvi trijumf u Wimbledonu i drugi ukupno na Grand Slam turnirima, a do njega je došla jednim od najboljih nastupa u karijeri...

Povijest se ipak neće promijeniti. Margaret Court ostat će na vrhu ljestvice tenisačica s najviše Grand Slam naslova. Rumunjska tenisačica Simona Halep potrudila se da slavi protiv Serene Williams u finalu Wimbledona i ostavi sjajnu Amerikanku na 23 naslova.

Halep je igrala sjajno od prve do zadnje minute. Njeno kretanje bilo je impozantno i Williams nije imala odgovora na takvu igru. Već nakon tri gema u prvom setu, Halep je dva puta oduzimala servis protivnici i došla do velike prednosti. Amerikanka je malo stabilizirala igru, pritisnula servis Rumunjke, ali bez većih problema Halep je zaključila prvi set sa 6:2.

U nastavku slična priča. Halep igra sjajno, kretanjem i sjajnim udarcima s osnovne linije gradi igru i u smiraju seta dolazi do još dva breaka. Williams je bila bez prave šanse u ovom finalu. Još jednom sa 6:2 Halep je zaključila meč i za manje od sat vremena (57 minuta) došla do prvog naslova u Wimbledonu, njenog drugog Grand Slam naslova.

Wimbledon, finale:
Simona Halep (Rumunjska, 7) - Serena Williams (SAD, 11) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!