Nogomet

Senegal bez Koulibalyja u finalu Afričkog kupa nacija

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2019.
Senegal bez Koulibalyja u finalu Afričkog kupa nacija
Foto: EPA

Senegalska nogometna reprezentacija bit će bez Kalidoua Koulibalyja u finalu Afričkog kupa nacija jer je spomenuti suspendiran zbog žutih kartona...

Jedan od najboljih braniča u europskim ligama Kalidou Koulibaly neće biti od pomoći Senegalu u finalu Afričkog kupa nacija. Naime, u polufinalu je protiv Tunisa zaradio drugi žuti karton u tri utakmice te će zbog toga biti suspendiran.

"Šteta što ćemo biti bez Kalidoua, on je vitalan za momčad, igrač koji daje puno. Igrat ćemo i za njega", kazao je njegov suigrač Pape Alioune Ndiaye uoči finala protiv Alžira.

Izbornik Aliou Cisse bio je kapetan Senegala kada je 2002. godine posljednji puta igrao finale te izgubio na penale. Unatoč izostanku važnog igrača, vjeruje kako mogu ostvariti dobar rezultat.

"Postoji ponos kada uđete u finale. Prošlo je 17 godina otkako smo došli do ovdje, od moje generacije 2002. Naša je filozofija igrati utakmicu po utakmicu i igrati što bolji nogomet kako bismo izbrisali razočaranje iz 2002. godine. Naš je san osvojiti titul, ne samo moj, već i svih Senegalaca."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!