Nogomet

Osijek objavio popis putnika za Sofiju, Marić ističe: "Ne smijemo im dopustiti da se razmašu"

Petar Jenjić • srijeda, 24.07.2019.
Osijek objavio popis putnika za Sofiju, Marić ističe: "Ne smijemo im dopustiti da se razmašu"
Foto: Pixsell

U najavi utakmice protiv CSKA Sofije Mirko Marić kazao je kako je atmosfera u momčadi pozitivna, a dodatno ih je podignula pobjeda protiv Slaven Belupa. Dodao je kako je to kompaktna ekipa koja ima kvalitetu...

Mirko Marić svakako je jedna od najjačih uzdanica naše momčadi uoči svakog susreta, pa tako i europskog dvoboja protiv CSKA Sofije. Njegova uloga u redovima Osijeka jako je važna, ne samo po pitanju realizacije.

"Nastavio sam tamo gdje sam stao prošle sezone i ne mogu se požaliti. Naravno da je svakom napadaču drago kada se nađe među strijelcima, ali ipak smo svi mi u službi kolektiva koji nikada ne može ovisiti samo o nekom pojedincu. Osjećam se dobro, samopouzdanje je na potrebnoj razini, što vrijedi i za cijelu svlačionicu. Pozitivna je atmosfera, spremni smo i taktički i trkački za ono što nas čeka u Sofiji, a startna pobjeda nad Slaven Belupom sigurno nam je pomogla u pripremi predstojeće utakmice."

CSKA je dobro posložen, ima kvalitetu, ali isto tako ima i svojih mana koje će nastojati iskoristiti.

Odlično su izgledali na pripremama, posebno u dvoboju s RB Salzburgom kojega su pobijedili u Austriji. Puni su stranaca koji neupitno imaju kvalitetu, a nekako mi se čini da su najbolje posloženi u veznom redu i napadu. Dosta je među njima individualaca koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku. Sigurno imaju i nekih svojih mana, ali nećemo se time zavaravati. Dobri su i ne smijemo im dopustiti da se razmašu."

Osijek u Sofiji ne želi samo sačuvati svoju mrežu nego će nastojati u igri prema naprijed biti što opasniji i konkretniji.

"Idemo pokazati što znamo. Sigurno ćemo imati barem poneku svoju šansu, a u takvim je situacijama bitno zadržati prisebnost i koncentraciju. Bit ćemo jako motivirani, želimo zabiti u gostima kako bismo imali određeni kapital uoči uzvrata. Svima smo do sada, otkako smo se okupili na početku priprema, postigli barem jedan gol i vjerujem da će tako biti i protiv CSKA."

"Složio bih se s opaskom našeg trenera da ćemo obranu morati odraditi besprijekorno, tijekom cijele utakmice. Vidim da Bugari imaju dobru atmosferu na svom stadionu, da su im navijači dosta brojni i glasni, tako da će stvoriti ozračje u kojem će se domaćin ugodno osjećati. Sigurno će to biti teška utakmica za nas u svakom pogledu, no vjerujem da u svemu možemo pozitivno odgovoriti."

Dodajmo i to kako je trener Dino Skender objavio popis od 20 igrača za prvu utakmicu.

NK Osijek

FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!