Vodeni sportovi

Tucak: "Prve smo ciljeve ostvarili, a sada malo dižemo uloge"

Branimir Korać • četvrtak, 25.07.2019.
Tucak: "Prve smo ciljeve ostvarili, a sada malo dižemo uloge"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas od 10 sati igra polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, a protivnik je Španjolska. O Španjolcima se sve zna, protivnik su vrlo moćan, ali Hrvatsku zanima samo Tokio pa obrana zlata, tim redom.

Izbornik Ivica Tucak mirno dočekuje ovaj dvoboj te je uvjeren da Hrvatska može do pobjede u ovom susretu.

"Svi znamo koliki je ulog u igri. Znamo tko i što sve stoji pred nama, ali jednako tako znamo i po što smo ovdje došli. Dakako, korak po korak. Prve smo ciljeve ostvarili, od prvog mjesta u skupini, do pobjede u četvrtfinalu. Sada polako dižemo uloge. Vjerujem, uvjeren sam, a jednako tako i svi igrači koji žele pobjedu, da mi to možemo učiniti. Da možemo svladati Španjolsku jer to je jedino o čemu sada i razmišljamo", kaže izbornik za stranicu Saveza.

Hrvatska i Španjolska poznaju se jako dobro, samo ove godine sastali su se dva puta.

"Vrlo jaka momčad s nekoliko odličnih pojedinaca. Od Perronea oko kojeg se sve vrti, koji gradi akcije, preko Munnariza koji je odličan šuter, vrlo dobrog vratara Lopeza. Primijetili smo da su protiv Srbije postigli dosta golova s pozicije centra i na to ćemo morati osobito pripaziti. Jako dobro znamo što i kako igraju i što će nam nastojati učiniti, kako nas spriječiti, ali i mi ćemo se dobro pripremiti", dodao je hrvatski izbornik.

Jedan od glavnih hrvatskih aduta bit će Maro Joković.

"Ono što mi moramo učiniti je nikako ne ponoviti Njemačku jer tu smo puno toga krivo radili, suprotno od dogovorenog. Očekujem jako tešku utakmicu, ali i vjerujem u uspjeh", kaže Joković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!