Nogomet

Bjelica: "U prvom dijelu nismo bili dobri, ovakva igra neće biti dovoljna za Ferencvaros"

Jan Šneler • utorak, 30.07.2019.
Bjelica: "U prvom dijelu nismo bili dobri, ovakva igra neće biti dovoljna za Ferencvaros"
Foto: FaH

Nakon prvih europskih ogleda, Dinamo je još uvijek neporažen ove sezone, no trener Nenad Bjelica istaknuo je kako nije zadovoljan načinom na koji je njegova momčad ušla u utakmicu…

Iza Dinama je drugo pretkolo Lige prvaka. Za ostvarivanje prvog cilja i osiguravanje grupne faze Europske lige, Dinamo treba prolaz protiv mađarskog Ferencvaroša. Protiv gruzijskog Saburtala, Dinamo nije odigrao sjajno, no pamti se prolaz i pobjeda u oba susreta bez primljenog pogotka.

“Prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Teške su utakmice u kojima možete samo izgubiti. Nismo bili spremni na promjenu sistema koji su oni prvi puta sada odigrali. Sve utakmice smo pogledali i nigdje nisu igrali u sustavu 3-5-2. Preskakali smo igru, htjeli smo doći brzo do gola. Nismo imali kontrolu utakmice, ali nismo tako htjeli igrati. Da smo se bolje osjećali na terenu, vjerojatno bismo bolje igrali. Ocjena koju bih dao je pet, a takva igra neće biti dovoljna za Ferencvaroš“, rekao je na konferenciji za novinare Nenad Bjelica.

Dinamova igra nije bila sjajna, ali se značajno popravila otkada su u drugom dijelu ušli Dani Olmo i Bruno Petković. Ovaj dvojac zaslužan je za dva pogotka koja je danas Dinamo postigao.

“Petković je mlad, dogodilo mu se prošle sezone da od igrača koji je nepoznat dođe do napadača reprezentacije. Nije to lako. U svim utakmicama daje svoj doprinos i pokazuje profesionalnost. Što se tiče Olma, ne treba sumnjati u njegovu profesionalnost. Došao je željan igre, mlad je i dosta je pred njim. On zna da mora naporno raditi. Ostane li u Dinamo ili ode, morat će biti spreman. Bio je prisutan u svakoj akciji i nogometno i ljudski je kvalitetan“, istaknuo je trener Dinama.

Bjelica je pohvalio još jednog Dinamovog igrača koji igra u sjajnoj formi. Mislav Oršić bio je najbolji igrač Modrih protiv Lokomotive, a protiv Saburtala je pokazao kako je jedan od najboljih Dinamovih igrača što je uostalom dokazao i prošle sezone.

“Oršić igra na odličnom nivou, bio je naš najbolji strijelac u prošloj sezoni. Dosta brzo je došao u formu, ali ostavljam izborniku da vidi da li mu može pomoći. U reprezentaciji imamo sjajnih igrača, ali Oršić doista igra u sjajnoj formi“, dodao je Bjelica.

Na kraju, Bjelica je još jednom potvrdio kako nikada ne razmišlja unaprijed o sljedećim protivnicima i želi isključivo koncentrirati se na ono što je pred njim. Točnije, u mislima Modrih trenutno je samo Gorica u petak, a tek potom Ferencvaroš sljedećeg tjedna.

“Prvo Gorica pa Ferencvaroš. Ne znam previše o njima i izričito sam zabranio svojim suradnicima da spominjemo Mađare dok ne prođe utakmica protiv Gorice“, zaključio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!