Košarka

Hrvatska reprezentacija do 18 godina na rubu B divizije, spašavaju je samo dvije pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 01.08.2019.
Hrvatska reprezentacija do 18 godina na rubu B divizije, spašavaju je samo dvije pobjede
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 18 godina vrlo je blizu ispadanja iz A u B diviziju. Nakon dvije solidne predstave protiv objektivno puno jačih protivnika, upisala je težak poraz od protivnika koji je hrvatske kategorije...

Teško izborena pobjeda protiv Finske, apsolutna blamaža protiv Nizozemske, porazi u završnicama protiv Španjolske i Francuske te novi pad i ružan poraz protiv Italije. Učinak je to hrvatske košarkaške reprezentacije do 18 godina u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva.

Da bi Hrvatska ostala u A diviziji, u preostale dvije utakmice mora upisati dvije pobjede. Kada se pogleda učinak u prošlim utakmicama, teško je biti veliki optimist.

Protiv Italije Hrvatska je imala meč loptu za opstanak u A diviziji, ali nije je iskoristila i bit će pod pritiskom i u narednom susretu. U sljedećem dvoboju za plasman od 13. do 16. mjesta mora pobijediti ili će u protivnom preseliti u B diviziju.

Protiv Italije igralo se ravnopravno i otvoreno u prvom poluvremenu gdje nije bilo nekih posebnih odvajanja i obje reprezentacije rezultatski su se držale u egalu.

Drugo poluvrijeme bilo je posve druga priča. Naime Hrvatska je potpuno pala, napadački to više nije ličilo na ništa i Talijani su preuzeli stvari u svoje ruke.

Italija se lakoćom odvojila i u nastavku susreta samo povećavala razliku. Hrvatska je očajnički pokušavala nešto dalekometnim šutevima, ali nije uspjela ubaciti ništa niti s dva metra, a kamoli izvana i završilo je 68:50 za Italiju.

U hrvatskom sastavu nitko nije ubacio dvoznamenkasti broj poena, a najefikasniji bio je Matej Bošnjak s devet poena dok je Matej Rudan dodao osam poena i 11 skokova. Kod Italije Sasha Mattias Grant ubacio je 19 poena uz osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!