Tenis

Noć za zaborav: Francuz pregazio Ćorića, Vekić bez uhvaćenog seta protiv Kuznjecove

Branimir Korać • četvrtak, 08.08.2019.
Noć za zaborav: Francuz pregazio Ćorića, Vekić bez uhvaćenog seta protiv Kuznjecove
Foto: EPA

Borna Ćorić i Donna Vekić nisu uspjeli proći u treće kolo na Rogers Cupu. Ćorić je uhvatio samo tri gema protiv Adriana Mannarina, a Vekić je poražena u dva seta od Svetlane Kuznjecove...

Noćašnji program u Montrealu i Torontu nije donio dobre vijesti za Bornu Ćorića i Donnu Vekić. Oboje su upisali poraze u dva seta i oprostili se od turnira.

Ćorić je za protivnika imao Francuza Adriana Mannarina kojim ima vrlo loš omjer i nikada ga nije uspio pobijediti. U drugom kolu u Montrealu Mannarino mu je nanio težak poraz, svladao ga je sa 6:2, 6:1.

Borna je imao jako loš početak i kraj meča. Mannarino je krenuo s 4:0 i nakon toga mirno je priveo set kraju, a mogao je i uvjerljivije slaviti jer je kod 4:0 imao i 15:40, ali Ćorić se iz te situacije izvukao.

Nakon što je izgubio prvi set sa 6:2, Ćorić je uzeo prvi gem drugog seta, ali nakon toga gubi narednih šest gemova i meč vrlo uvjerljivo.

Mannarino je na reternu osvojio čak 54 posto poena, Bornin servis nije funkcionirao, a s druge strane nije imao niti jednu break loptu.

Donna Vekić pružila je jači otpor Svetlani Kuznjecovoj, ali jednostavno bila je kao ispuhana nakon što je dan ranije imala jako težak meč protiv Madison Keys. U ključnim poenima Kuznjecova je bila bolja i upisala je pobjedu.

Vekić je otvorila meč s 3:0, ali nije zadržala tu prednost i vrlo brzo Kuznjecova je odgovorila i vratila se u igru. Set je uzela u tie-breaku sa 7:4.

U drugom setu Vekić je imala dva puta po break prednosti, ali nakon što je povela s 2:1, izgubila je naredna četiri gema i za razliku od meča protiv Keys, ovaj put nije se uspjela izvući te je Kuznjecova iskusno privela meč kraju.

Montreal, drugo kolo:
Adrian Mannarino (Francuska) - Borna Ćorić (Hrvatska, 11) 6:2, 6:1

Toronto, drugo kolo:
Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Donna Vekić (Hrvatska) 7;6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!