Košarka

Sjajna Anđela Katavić vodila Hrvatsku do pobjede

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2019.
Sjajna Anđela Katavić vodila Hrvatsku do pobjede
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je utakmica između Hrvatske i Rumunjske bila bez većeg značaja za plasman, to ne znači da je bila riješena napetosti i jake volje za pobjedom. Tome svjedoči i činjenica da se naposljetku igrao i produžetak u kojem je Hrvatska bila bolja i upisala pobjedu...

U utakmici za poredak od petog do osmog mjesta na Europskom prvenstvu B divizije Hrvatska je bila bolja od Rumunjske sa 72:69 (12-20, 13-15, 26-13, 16-19, 5-2).

Izabranice Vedrane Grgin Fonsece, vjerojatno obeshrabrene činjenicom da nisu ušle u borbu za A diviziju, u prvom poluvremenu nisu pokazale bolju igru od Rumunjki i na veliki se odmor otišlo s 25:35 za Rumunjsku.

Iz svlačionice se vratila borbenija i hrabrija Hrvatska koja je, naposljetku, pobijedila zbog dobro odigrane treće četvrtine (26:13). No, ni rumunjska reprezentacija nije bila spremna popustiti i utakmica je otišla u produžetak u kojem su Hrvatice ipak bile umješnije.

Hrvatskoj je pobjedu osigurala Anđela Katavić s 35 poena, četiri skoka i pet asistencija. Dvoznamenkasta je bila i Josipa Pavić s 18 poena i devet skokova, a na parketu smo mogli vidjeti i djevojke koje su do sada uglavnom bile na klupi.

Već danas od 14 sati igra se posljednja utakmica Europskog prvenstva, protiv Izraela za peto mjesto.

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!