Ostali sportovi

Neuspjesi presudili: Smijenjen odbojkaški izbornik Srbije

Jan Šneler • petak, 16.08.2019.
Neuspjesi presudili: Smijenjen odbojkaški izbornik Srbije
Foto: EPA

Nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine, Odbojkaški savez Srbije smijenio je izbornika muške selekcije Nikolu Grbića...

Nakon gotovo pet godina na klupi srpske muške odbojakške reprezentacije, Nikola Grbić smijenjen je s izborničkog mjesta. Srbija je pod Grbićem ostvarila značajne uspjehe, osvojila prije tri godine Svjetsku ligu i došla 2017. do bronce na Europskom prvenstvu, no neuspjesi u posljednje vrijeme doveli su do očekivane smjene.

Prošloga tjedna Srbija je s Australijom, Kamerunom i Italijom sudjelovala na kvalifikacijskom olimpijskom turniru u Bariju. Pobjednik turnira dobio je direktnu ulaznicu za Tokio, a u direktnom ogledu Italija je svladala Srbiju s 3:0 i osvojila prvo mjesto.

Srbija ipak nije izgubila sve šanse za Olimpijske igre te im preostaju još teške i mukotrpne europske kvalifikacije u siječnju sljedeće godine. Ipak, u Savezu su odlučili da u tu avanturu žele ući s novim izbornikom.

"U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvijek odlikovalo Odbojkaši savez i Nikolu Grbića, donesena je odluka u skladu s najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost pravovremeno obavijestiti o novom prvom treneru seniora Srbije", rekli su iz Odbojkaškog saveza Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!