Tenis

Daniil Medvedev na savršen način okončao savršen tjedan

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.08.2019.
Daniil Medvedev na savršen način okončao savršen tjedan
Foto: EPA

Ruski tenisač Daniil Medvedev došao je do najvećeg uspjeha u karijeri, osvojio je turnir u Cincinnatiju. Medvedev je u finalu bio bolji od Davida Goffina u dva seta...

Daniil Medvedev igrač je koji je definitivno u najboljoj formi ovog trenutka u svijetu tenisa. Medvedev igra sjajno i to potvrđuje iz meča u meč, a u Cincinnatiju je otišao do kraja.

Prvi set izgubio je tek u polufinalu protiv Novaka Đokovića, a u finalu protiv Davida Goffina unatoč nagomilanom umoru nakon ogromnog broja mečeva u zadnje vrijeme, protivniku nije dao pravu šansu.

Prvi set uzeo je u tie-breaku nakon što je ispustio break prednosti sredinom seta, ali u 13. igri bio je uvjerljiv i dobio to razdoblje sa 7:3.

Odmah na startu drugog seta uzeo je servis Goffinu i do kraja meča nije ispuštao prednost. Na servisu za meč bilo je malo nervoze, došao je Goffin do 15:40, ali Medvedev se izvukao i došao do pobjede.

Ovo mu je prva Masters 1000 titula u karijeri i to u drugom finalu. Prvo je igrao prošlog tjedna protiv Rafaela Nadala u Montrealu te glatko izgubio, no sada je imao više sreće.

Osvajanjem turnira u Cincinnatiju Medvedev je upisao novi renking karijere skokom na peto mjesto dok je Goffin napredovao do 15. mjesta.

Cincinnati, finale:
Daniil Medvedev (Rusija, 9) - David Goffin (Belgija, 16) 7:6(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!