Nogomet

Čak deset golova Gorice Zagorcu, Mladost u Petrinji iznenadila drugoligaša

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2019.
Čak deset golova Gorice Zagorcu, Mladost u Petrinji iznenadila drugoligaša
Foto: FaH

Odigrani su svi susreti Hrvatskog kupa i posznati su svi sudonici šesnaestine finala. Najuvjerjivija je bila Gorica koja je napunila mrežu Zagorca.

Zagora je rutinski stigla do pobjede 5:1 protiv Orahovice riješivši pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu. Drago Gabrić zabio je hat-trick, a po jedan gol postigli su Mile Ćaleta i Petar Petranić. Orahovica je smanjila tek na konačnih 5:1 u 76. minuti preko Florijana Rupčića.

U Kloštru Podravkom odluka je pala u završnicu, a Sloga iz Nove Gradiške na kraju je slavila s čak 4:1. Povela je već u 17. minuti preko Brune Menegonija i tih 1:0 bio je na semaforu do 83. minute. Tada je Tomislav Marjanović povisio na 2:0, zatim je Marko Matančić smanjio na 2:1, a u sudačkoj nadoknadi Luka Bogdanović i Silvio Mihić postavljaju konačnih 4:1.

Borac je u Imbriovcu poveo protiv porečkog Jadrana golom Karla Šepeca, ali gosti su brzo došli k sebi i uz dva gola Vice Miljanića te jedan Manuela Perkovića upisali su pobjedu 3:1.

Varaždin nije imao problema protiv Maksimira, upisao je visoku pobjedu 6:2. Varaždinci su u drugom poluvremenu bili posebno efikasni, u tom razdoblju postigli su četiri pogotka. Dva gola zabio je Vitali Lisakovič dok su po jedan dodali Dominik Glavina, Kristian Fućak, Karlo Težak i Dejan Glavica. Dva gola iz kaznenih udaraca za domaćina je postigao Stjepan Krznar.

BSK iz Bijelog Brda oporavio se od poraza u Osijeku 6:0 i slavio je kod neugodnog Primorca iz Biograda s 3:1. U početku se još osjetila nervoza kod gostiju što je domaćin iskoristio i preko Luke Vodopije poveo, ali do poluvremena BSK radi potpuni prokret i golovima Ivana Blatančića, Marka Dabre i Edvinasa Kloniunasa odlazi do 3:1.

Opatija je bila prejaka za Bjelovar i glatko je slavila s 3:0. Iako je od 53. minute igrala s igračem manje, bila je dominantna i otišla do pobjede golovima Baltazara Bogolina, Ivana Kovačevića i Antonija Pejanovića. Isključenje je zaradio u 53. minuti Danijel Lazić.

Bednja je ugostila Vuteks Slogu i upisala poraz 2:1 nakon produžetaka. Domaćin je vodio od 31. minute golom Marina Ivančića, ali sredinom drugog dijela Danijel Spasić poravnava. Nakon osam minuta igre u prvom produžetku Davor Bratić zabija za 2:1 i prolaz Vukovaraca.

U problemima je bio Kurilovec koji je tek u produžecima slomio otpor Dinama iz Predavca i slavio s 3:1. Domaćin je već u drugoj minuti poveo preko Athirsona da bi u 17. minuti Luka Sedlaček poravnao. Problemimi su se javili u 39. minuti kada je Juraj Spudić iskljuičen i Kurilovec ostao s igračem manje. brojčano deficitarni Kurilovčani ipak su došli do prolaza.Poveli su autogolom Dejana Opačića, a 3:1 je postavio Luka Povoljnjak u 118. minuti.

Karlovac je slavio u Senju protiv Nehaja 2:0 i tako izborio prolaz. I ovdje je pao autogol i to za 1:0 preko Tina Lagumdžije dok je na 2:0 povisio Daniel Marinić.

Odličnu utakmicu odigrala je petrinjska Mladost koja je s 3:0 izbacila Međimurje. Na odmoru su domaćini vodili 2:0 golovima Ivana Lovrića s 11 metara, a Ivan Cerjak postavio je konačnih 3:0. Gosti su susret završili s dvojicom manje, vratar Jesenović isključen je u 45. minuti, a Karlo Marić u 57.

Penali su se izvodili u Belišću gdje je istoimeni domaćin s 4:2 bio bolji od Jadrana Luke Ploče. Belišćani su završnicu regularnog dijela i oba produžetka odradili s igračem manje zbog isključenja Zorana Ratkovića.

Gorica je razbila Zagorec s čak 10:0 uz po hat-trick Lukasza Zwolinskog i Justina Mathieua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!