Košarka

Portoriko režirao veliki preokret i slavio ubačajem u posljednjoj sekundi

Petar Jenjić • subota, 31.08.2019.
Portoriko režirao veliki preokret i slavio ubačajem u posljednjoj sekundi
Foto: EPA

Košarkaši Portorika napravili su preokret protiv Irana i ubačajem Javiera Mojice u posljednjoj sekundi stigli do pobjede sa 83:81...

Već prvog dana natjecanja vidjeli smo jedan veliki preokret, a dogodio se u režiji Portorika koji je stigao do pobjede protiv Irana sa 83:81.

Prvo poluvrijeme Iranci su odigrali odlično, imali su 18 koševa viška, ali u nastavku su i posustali. Portoriko je do pobjede i potpunog preokreta stigao u samoj završnici, točnije u posljednjoj sekundi utakmice.

Iako je imao veću podršku s tribina, nije to previše pomoglo Portorikancima koji su se mučili kroz prvu četvrtinu, a zaključili su je s 14 koševa zaostatka (30:16).

Iranci su i u drugoj četvrtini nastavili gdje su stali u prvoj. Proradio je i Hamed Haddadi, a Portorikanci nisu imali pravi odgovor.

Na poluvremenu su vodili s 49:31, a raspoloženi David Huertas držao je Portorikance. Činilo se kako Iranci kontroliraju utakmicu, ali ipak nije bilo tako.

Kako se dvoboj bližio kraju, bilo je vidljivo da su Iranci sve umorniji, a Portorikanci su to itekako znali iskoristiti. Topila se prednost Irana, a 16 sekundi prije kraja sjajni Huertas ubacuje tricu za vodstvo Portorika 81:78.

Nisu ostali dužni Iranci, uzvratio je Haddadi istom mjerom. Na semaforu su ostale četiri sekunde, a bilo je to dovoljno za Portorikance. Ubacio je Javier Mojica za veliki preokret svoje reprezetacije.

David Huertas predvodio je Portoriko s 32 poena (8/12 iz igre), dok je Gary Browne dodao deset koševa. Hamed Haddadi predvodio je Irance s 22 poena i 16 skokova.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo:
Iran - Portoriko 81:83

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Iran81:83Portoriko
Španjolska101:62Tunis
1Španjolska 30+57
2Portoriko 21-5
3Tunis 12-30
4Iran 03-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!