Košarka

Španjolci briljantnim drugim poluvremenom razbili prvaka Afrike

Branimir Korać • subota, 31.08.2019.
Španjolci briljantnim drugim poluvremenom razbili prvaka Afrike
Foto: EPA

Španjolska je upisala očekivanu pobjedu u prvom kolu skupine C Svjetskog prvenstva. Prvi protivnik bio je prvak Afrike Tunis koji se još i držao u prvom poluvremenu, ali nakon toga sve je bilo u znaku Španjolske...

Španjolska je dobro otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini. Prvi protivnik bio je Tunis, aktualni afrički prvak od kojeg se svakako očekivalo više. Očekivalo se da će igrati onako kako je igrao u prvih 20 minuta, ali kada je jednom početo tonuti, potpuno se raspao.

Španjolci su dosta uspavano ušli u utakmicu, nisu izgledali dobro i Tunižani su to iskoristili. Kaznili su takav nastup Španjolske i dosta rano stigli su do dvoznamenkaste prednosti 29:19.

Bio je to Španjolcima znak za buđenje i uslijedila je serija 12:0 za preuzimanje vodstva i nakon toga imali su potpunu kontrolu nad susretom.

Kao da je trebao Španjolcima takav poguranac koji bi ih probudio jer su nakon tog zaostatka, posebno u drugom poluvremenu, razmontirali Tunižane.

Drugih 20 minuta dobili su čak s 59:23 i na kraju su slavili s visokih 101:62.

U španjolskom sastavu Ricky Rubio ubacio je 17 poena uz devet asistencija, a Sergio Llull dodao je 16 poena i pet asistencija.

Kod Tunižana Salah Mejri završio je s 15 poena i sedam skokova, a Mohamed Hadidane dodao je 12 poena i šest skokova.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Iran81:83Portoriko
Španjolska101:62Tunis
1Španjolska 30+57
2Portoriko 21-5
3Tunis 12-30
4Iran 03-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!