Košarka

Kinezi krenuli pobjedom i dobrim poluvremenom protiv Obale Bjelokosti

Branimir Korać • subota, 31.08.2019.
Kinezi krenuli pobjedom i dobrim poluvremenom protiv Obale Bjelokosti
Foto: EPA

Kina je u prvom kolu skupine A Svjetskog prvenstva svladala Obalu Bjelokosti 70:55. Dobro drugo poluvrijeme Kineza na kraju je bilo ključno...

Domaćin Svjetskog prvenstva rutinski je slavio u prvom kolu skupine A. Obala Bjelokosti napadački je bila vrlo loša, riječ je o reprezentaciji koja niti inače nema neku visokokvalitetnu napadačku igru, ali ovdje je bila vrlo neprevcizna i bezidejna.

Kina je proigrala u drugom poluvremenu, u prvom dijelu osjećala se nervoza, nije bilo tečnosti u napadu, a u drugom poluvremenu zaigrala je i bolje, bilo je i atraktivnih poteza te na kraju može biti zadovoljna odrađenim poslom.

Na poluvremenu je na semoaforu stzajalo 29:29, obje reprezentacije šuterski su se dosta mučile i bilo je samo pitanje kome će se prije otvorili u drugom dijelu.

Otvorilo se Kinezima koji su stvorili dvoznamenkastu prednost uoči posljednje četvrtine i bez problema je održavali. U završnici susreta Kinezi su se odvojili na gotovo 20 poena viška, stvorili ipak nerealno visoku prednost te na kraju slavili 70:55.

Najbolji u kineskim redovima bili su Jianlian Yi s 19 poena i osam skokova te Ailun Guo sa 17 poena i devet asistencija.

Kod Obale Bjelokosti Guy Landry Edi iz Chalona s deset poena bio je jedini dvoznamenkasti dok je Mohamed Kone dodao devet poena i osam skokova.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska80:69Venezuela
Obala Bjelokosti55:70Kina
1Poljska 30+31
2Venezuela 21+18
3Kina 12-1
4Obala Bjelokosti 03-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!