Košarka

Talijani bez imalo milosti ponizili neprepoznatljive Filipince

Branimir Korać • subota, 31.08.2019.
Talijani bez imalo milosti ponizili neprepoznatljive Filipince
Foto: EPA

Italija je imala puno lakši posao nego što je očekivala. Filipini su odigrali jako lošu utakmicu i napravili su sve da izgube s ogromnom razlikom.

Konačnih 108:62 za Italiju dovoljno govori o kakvom je susretu bilo riječ. Filipini su odigrali utakmicu ispod svake kritike, ništa im nije polazilo za rukom pa i kada bi u tom slučaju trebali nešto promijeniti i pokušati zaigrati više momčadski, oni su radili sve suprotno i jurili u vrlo visok poraz.

Na kraju 23 izgubljene lopte od čega čak devet njih prodao je Andray Blatche koji je bio prvi strijelac i prvi skakač, ali s izgubljenim loptama i koševima koje su Talijani ubacili preko njega, obilato je pomogao Filipinima da izgube nadu u povratak.

Već prva četvrtina sve je rekla. Talijani su igrali kao u transu i dobili su je s nevjerojatnih 37:8 nakon čega nije bilo nikakve šanse za povratak Filipina. Zaostatak čak nije niti stagnirao, kamoli opadao, već je Italija samo povećavala prednost.

Završilo je 108:62, ogromnom pobjedom Italije koja bi mogla biti jako neugodan i težak protivnik ako nastavi s ovakvom igrom.

Do rekordne talijanske pobjede su je predvodili s po 17 poena Luigi Datome i Amedeo Della Valle dok je Danilo Gallinari dodao 16 poena. Italija je za tricu šutirala 15/31.

Dok su Talijani trpali trice, Filipini su svoju prvu ubacili tek u završnici susreta i na kraju im je trica bila 3/23. Po 15 poena ubacili su Blatche (deset skokova) i Jaymar Perez.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Angola59:105Srbija
Filipini62:108Italija
1Srbija 30+120
2Italija 21+62
3Angola 12-74
4Filipini 03-108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!