Košarka

Poljaci u produžetku svladali Kinu, očekivane pobjede Rusije i Španjolske

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.09.2019.
Poljaci u produžetku svladali Kinu, očekivane pobjede Rusije i Španjolske
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta na Svjetskom prvenstvu u Kini. Poljska je domaćina svladala tek u produžetku, a Španjolska i Rusija za nijansu teže od očekivanja slavili su protiv Portorika i Južne Koreje...

Najneizvjesniji današnji dvoboj odigrali su Kina i Poljska, a bila je to ujedno i bitka za potvrdu mjesta u sljedećoj fazi natjecanja. Poljaci su bili uspješni i slavili su nakon produžetka sa 79:76.

Kinezi su imali sjajan ulazak u meč, Poljska je prespavala početak i brzo se našla u velikom zaostatku. Međutim jednako tako brzo se i vratila te je na poluvrijeme odnijela malu prednost.

Mogli su i trebali Poljaci riješiti dvoboj i u regularnom dijelu, naime na samom kraju kod 72:71 Mateusz Ponitka imao je dva slobodna bacanja, ali pogodio je prvo i promašio drugo te je susret otišao u produžetak. Tamo je Poljska ipak bila uspješnija i odnijela je pobjedu.

Predvodili su je Ponitka s 25 poena i devet skokova te AJ Slaughter s 22 poena. Kod Kine Yi Jianlian ubacio je 24 poena uz osam skokova dok su po deset poena dodali Zhelin Wang (devet skokova) i Qi Zhou (sedam skokova).

Rusija je svladala Južnu Koreju s 87:73, a pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. Dugo se Koreja držala, dugo za svoje standarde, ali onda je Rusija podigla igru i riješila dvoboj.

Po 13 poena ubacili su Vitali Fridzon i Andrej Voroncevič (sedam skokova), a kod Koreje Guna Ra ubilježio je 19 poena i deset skokova, a Daesung Lee 17 poena.

Španjolska je bila bolja od Portorika sa 73:63, a Portorikanci su odigrali sasvim korektnu utakmicu. Nisu dozvolili Španjolcima da ih razbiju, odlično su se držali posebno u prvom dijelu i pali su tek u nastavku. Još uvijek su u igri te će morati svladati Tunis u zadnjem kolu za prolaz.

Ovdje su najbolji Španjolci bili Marc Gasol s 19 poena i sedam skokova i Ricky Rubio sa 17 poena i osam skokova. Kod Portorika Gian Clavell ubacio je 13 poena uz pet skokova, a Gary Browne 11 poena uz šest asistencija.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kina76:79 *Poljska
Venezuela87:71Obala Bjelokosti
1Poljska 30+31
2Venezuela 21+18
3Kina 12-1
4Obala Bjelokosti 03-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!