Košarka

Aco i Brazil srušili Grke i izborili drugu fazu

Petar Jenjić • utorak, 03.09.2019.
Aco i Brazil srušili Grke i izborili drugu fazu
Foto: FaH

Brazil je u neizvjesnoj utakmici uspio izboriti pobjedu protiv Grčke te proći u drugu fazu Svjetskog prvenstva...

Dobre vijesti za Brazil i Aleksandra Petrovića koji su danas protiv Grčke uspjeli doći do pobjede i izboriti drugu fazu Svjetskog prvenstva. Do pobjede su stigli u samoj završnici susreta sa 78:77 nakon što su Grci promašili slobodno bacanje za produžetak.

Jedan od razloga nešto slabijeg ulaska Giannisa Antetokounmpa u utakmici definitivno je bio Alex Garcia koji je igrao jako dobru obranu. MVP prošle sezone tako je ubacio samo jedan šut iz igre tijekom prvih desetak minuta.

Međutim, nakon izjednačene prve četvrtine, Grci na krilima Nicka Calathesa i Georgiosa Printezisa polako, ali sigurno počinju stvarati razliku. Spomenuti dvojac ubacio je više od pola koševa svoje momčadi u prvom poluvremenu koja je vodila s 40:30.

Međutim, uslijedila je sjajna treća četvrtina Brazila koji je potpuno nadigrao protivnika. Grci su u sedam i pol minuta ubacili tek sedam koševa, naspram 22 koliko je zabila Petrovićeva momčad koja je preuzela primat.

Na početku posljednje četvrtine Grci su poveli sa 60:59, ali nakon toga Brazil je preuzeo vodstvo i do kraja se više nije našao u zaostatku. 35 sekundi prije kraja stigli su njihovi protivnici do 76:76, ali nakon toga Anderson Varejao poentira, a na tri razlike, s linije slobodnih bacanja, povećavao Leandro Barbosa.

Međutim, Grci su gotovo pa posljednjoj sekundi dobili tri slobodna bacanja da dođu do poravnanja. Međutim, Kostas Sloukas pogodio je prva dva, a treće je promašio.

Anderson Varejao s 22 poena i devet skokova predvodio je Brazil do pobjede, dok je Marquinhos dodao 15 koševa. Georgios Printezis s 20 koševa i Nick Calathes sa 16 koševa i sedam skokova bili su najbolji kod Grka.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Crna Gora83:93Novi Zeland
Brazil78:77Grčka
1Brazil 30+20
2Grčka 21+30
3Novi Zeland 12-4
4Crna Gora 03-46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!