Košarka

Iranci pružili žestok otpor Španjolskoj, ali i posustali u završnici

Petar Jenjić • srijeda, 04.09.2019.
Iranci pružili žestok otpor Španjolskoj, ali i posustali u završnici
Foto: Pixsell

Reprezentacija Španjolske stigla je do pobjede protiv Irana rezultatom 73:65, dosta teže nego se to moglo najavljivati...

Dosta teže od očekivanog košarkaši Španjolske stigli su do nove pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kini. Iran, koji nije imao nijednu pobjedu, pružio je snažan otpor te koristio španjolsku uspavanost kako bi što duže ostao u egalu.

To je trajalo sve do posljednje minute kada je Španjolska ipak uspjela prelomiti susret u svoju korist te doći do pobjede rezultatom 73:65.

Odmah od samog početka moglo se vidjeti da su Španjolci uspavani jer je Iran ubacio prvih deset poena na utakmici. Kao što se očekivalo, vratila se Furija i do kraja prve četvrtine smanjila na samo minus tri (21:18), no i dalje to nije izgledalo najbolje.

Jako su se Španjolci mučili s vanjskim šutem, no i bez toga preokrenuli su i stigli do vodstva. Tako su u trećoj četvrtini stigli do devet koševa viška, međutim, Iranci se ne predaju te rade seriju 10:0 za minimalno vodstvo (53:52) uoči posljednjih deset minuta.

Četiri minute prije kraja Iranci su vodili sa 63:62, međutim, kada je to najviše trebalo, Španjolci su uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist te doći do pobjede.

Serijom od 8:2 uspio je povesti sa 70:65, 55 sekundi prije isteka vremena, a dvadesetak sekundi kasnije, kako ne bi bilo nikakve dvojbe, pobjedu je tricom potvrdio Marc Gasol.

Gasol je predvodio Španjolce sa 16 poena i šest skokova, dok su po 11 koševa dodali Victor Claver i Juancho Hernangomez (deset skokova).

Najbolji je kod Irana bio Mohammad Jamshidijafarabadi s 15 koševa, Michael Rostampour dodao 13 poena.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portoriko67:64Tunis
Španjolska73:65Iran
1Španjolska 30+57
2Portoriko 21-5
3Tunis 12-30
4Iran 03-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!