Košarka

Neizvjesna završnica: Portoriko u izravnom dvoboju za drugu fazu svladao Tunis

Petar Jenjić • srijeda, 04.09.2019.
Neizvjesna završnica: Portoriko u izravnom dvoboju za drugu fazu svladao Tunis
Foto: EPA

Reprezentacija Portorika plasirala se u drugu fazu Svjetskog prvenstva nakon što je u neizvjesnoj utakmici svladala Tunis...

Odigrana je dramatična utakmica u sklopu trećeg kola Svjetskog prvenstva gdje su se za izravan prolazak dalje borili Portoriko i Tunis.

Nakon neizvjesne završnice kao pobjednici su izašli Portorikanci koji su slavili sa 67:64 koje će u sljedećoj fazi čekati Italija i Srbija.

Kao što se i moglo očekivati, visok ulog i nešto teže ruke na obje strane. Tako nakon prvih deset minuta nije bilo prevelikog odmicanja, a igralo se praktički poen za poen. Ipak, za jedan koš bolji je bio Portoriko (19:18).

Portorikanci su tijekom prvog poluvremena ograničili protivnika na 38% šuta iz igre, kao i njihovog najboljeg igrača Salaha Mejrija, pa je tako na poluvrijeme otišao sa šest koševa viška.

Iako nije briljirao u šutu za tricu, Tunis je koristio sve bolju igru u reketu i polako smanjivao prednost, a zatim i prešao u vodstvo. Tako je posljednju četvrtinu otvorio s 5:0 te imao osam koševa viška (60:52).

Dvije i pol minute prije kraja Tunižani su vodili sa 64:59, međutim, tu su i stali. Prvo je David Huertas zabio za 64:64, a Gary Browne tricu za 67:64 pet sekundi prije kraja.

Najbolji je kod pobjedničke momčadi bio Renaldo Balkman s 14 koševa i devet skokova, dok je Davud Huertas dodao deset koševa.

Omar Abada s 14 koševa, pet skokova i šest ukradenih lopti te Salah Mejri s 14 poena i devet skokova bili su najbolji kod Tunisa.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portoriko67:64Tunis
Španjolska73:65Iran
1Španjolska 30+57
2Portoriko 21-5
3Tunis 12-30
4Iran 03-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!