Nogomet

Štimac poražen na startu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.09.2019.
Štimac poražen na startu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Foto: FaH

Počeo je drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u azijskom dijelu, a Igor Štimac s Indijom nije dobro startao. Ugostio je Oman i upisao poraz 2:1...

Indija će jako teško proći u sljedeću rundu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bilo je to jasno odmah nakon ždrijeba, a potvrdilo se već u prvom kolu.

U Guwahatiju je gostovao Oman i uzeo sva tri boda. Indija je dugo vodila, dobro se branila, ali samo do zadnjih deset minuta kada je primila dva gola i otišla u poraz.

Najbolji indijski igrač Sunil Chhetri doveo je svoju reprezentaciju u vodstvo u 24. minuti i tu su prednost Indijci držali do završnice.

Ipak nisu izdržali pritisak i Oman je u 82. minuti došao do poravnanja preko Al-Mandhara Al Alawija, a isti igrač zabija u 90. minuti za potpuni preokret.

Oman je tako potvrdio ulogu favorita i svladao Štimčevu Indiju. Inače samo prvoplasirani u skupini izravno ide u treću rundu kvalifikacija te osim njega i najbolji drugoplasirani. Uz Oman koji je definitivno jači od Indije tu je još i favorizirani Katar, a osim njih protivnici su i Bangladeš i Afganistan.

Ante Miše bio je uspješniji, on je s Turkmenistanom gostovao kod Šri Lanke i slavio 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!