Tenis

Bianca Andreescu pobjednica US Opena, Serena zaustavljena u pohodu na 24. titulu

Branimir Korać • nedjelja, 08.09.2019.
Bianca Andreescu pobjednica US Opena, Serena zaustavljena u pohodu na 24. titulu
Foto: EPA

Serena Williams ostaje na 23 osvojena Grand Slam turnira. 24. titulu tražila je u New Yorku, ali senzacija sa sjevera ipak je na kraju slavila...

Dva tjedna u prvom planu bila je isključivo Serena Williams, govorilo se samo o 24. tituli i dostizanju Margaret Courts, ali nije išlo i četvrti put zaredom Williams gubi u finalu Grand Slam turnira.

Koliko je ovo velika i neočekivana titula za Biancu Andreescu, dovoljno pokazuje činjenica da nikada ranije otišla dalje od drugog kola na Grand Slam turnirima. Ovaj put došla je i do titule.

Andreescu je ove godine igrala sjajno na američkom betonu. Naime osvojila je Indian Wells pobjedom protiv Kerber, zatim Canadian Open nakon što joj je Williams predala meč i sada US Open.

Sat i 40 minuta trebalo je mladoj Kanađanki za pobjedu 6:3, 7:5 i daleko najveći uspjeh u karijeri.

Od početka je Andreescu dominirala i uzela je servis Sereni u prvom gemu, izdržala do kraja seta i tamo još jednom došla do breaka za 6:3.

U drugom setu Andreescu je pobjegla na 5:1, dva puta servirala je za meč i oba puta je Serena dobro reagirala i vratila se. Međutim kod 6:5 u drugom setu Andreescu dolazi do prvih meč lopti u tom gemu i završava posao sa 6:3, 7:5.

US Open, finale
Bianca Andreescu (Kanada) - Serena Williams (SAD) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!