Košarka

Valančiunas i nepogrešivi Lekavičius predvodili Litvu do pobjede

Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.09.2019.
Valančiunas i nepogrešivi Lekavičius predvodili Litvu do pobjede
Foto: EPA

Vrlo dobru utakmicu odigrala je Litva koja je svladala Dominikansku Republiku sa 74:55 te pobjednički završila nastup u drugom krugu...

Dvoboj dviju momčadi koje su izgubile šanse za četvrtfinale otišao je na stranu Litve koja će itekako žaliti za utakmicom protiv Francuske. Danas je odigrala vrlo dobru utakmicu protiv Dominikanske Republike, slavila sa 74:55, te pobjedom završila svoj nastup.

Sjajno je Litva krenula u utakmicu i na krilima Jonasa Valančiunasa imala vodstvo od 9:2 nakon tri i pol minute igre. Međutim, Dominikanci se brzo vraćaju u utakmicu, iako su nakon prvih deset minuta zaostajali pet koševa (19:14).

Valančiunas je i u drugoj četvrtini nastavio gdje je stao u prvoj, a prednost Litve polako je rasla. Dominikanska Republika ubacila je tek deset poena u drugoj četvrtini, naspram 19 poena koliko je ubacio njihov protivnik koji je imao 14 koševa viška (38:24).

Držali su se Dominikanci još kroz treću četvrtinu, ali posljednju Litavci otvaraju s 12:4, dolaze i do 20 koševa prednosti te mirno zaključuju utakmicu.

Lukas Lekavičius ubacio je 19 poena za Litvu bez ijednog promašaja (7/7 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2), a isti broj koševa ubacio je i Jonas Valančiunas koji je dodao i deset skokova.

Rigoberto Mendoza s 14 koševa i pet skokova, dok je Sadiel Rojas dodao 11 poena i šest skokova.

SP, 2. krug:
Dominikanska Republika - Litva 55:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!