Košarka

Đorđević: "Uvijek ćeš se sjetiti Svjetskog prvenstva u Kini i velike šanse"

Branimir Korać • četvrtak, 12.09.2019.
Đorđević: "Uvijek ćeš se sjetiti Svjetskog prvenstva u Kini i velike šanse"
Foto: Pixsell

Srbija je u susretu za plasman od petog do osmog mjesta svladala SAD s 94:89 u susretu u kojem je od početka bila bolja i na kraju zaslužila pobjedu...

Saša Đorđević uspio je razbuditi momčad i podići je dovoljno za odigrati sjajno protiv NBA Amerikanaca. Na kraju su bili bolji i potpuno su zaslužili ovu pobjedu.

"Bila nam je velika želja ovako reagirati. Mi smo momčad kada tako igramo, dugo smo zajedno i znamo što nam je činiti u ovakvim utakmicama. Nekada ide u jednom smjeru, nekada u drugom, ali uvijek treba inzistirati na tom zajedništvu jer smo uvijek zajedno i u porazu i u pobjedama. O tome smo posebno pričali, trudio sam se maksimalno podići ih. Pokazali smo da možemo igrati itekako dobru košarku, ali na žalost igramo samo za čast."

Đorđević je mogao biti posebno zadovoljan otvaranjem utakmice gdje je Srbija stvorila ogromnu razliku i vodila s nevjerojatnih 32:7 nakon prve dionice.

"Utakmica je otvorena na fantastičan način. Mislim da su oni bili još uvijek pod šokom, mi smo imali jedan mali trening, oni nisu jer su završili utakmicu kasno. Vjerujem da je i njih sve ovo iznenadilo stoga smo otvorili sjajno, izvrsnim šutom s distance, kasnije smo pronašli i unutrašnju igru koja nam je nedostajala u prvom poluvremenu. Odigrali smo dobro, s dobrom kontrolom i malo izgubljenih lopti što nam je bio ključ. Ključ je bio da momčadski branimo njihovu tranziciju, a ne individualno."

Izbornik Srbije proznaje kako je susret stigao u neugodnom trenutku za Amerikance koji su dan ranije ispali od Francuza.

"Da budemo iskreni, možda je ova utakmica došla u nekom trenutku koji je za njih bio sigurno težak. Spavati dvije noći u istom krevetu, probuditi se, doručkovati, odmoriti glavu za igrače je ključno na ovakvim natjecanjima. Tako su Argentinci prije nas imali komotniju situaciju i malo mi je žao što nas je tako zakačilo, ali što je tu je. Kao što mi sad komentiramo tu situaciju prije Argentine, tako i sada Amerikanci komentiraju situaciju prije nas. Jednostavno, jako teško i zahtjevno."

"To su naši rivali i uvijek će biti. Španjolska, Francuska, Litva, Argentina, SAD... Pojavit će se i Kanada koja dolazi, sigurno i Grčka koja će pronaći načina kako igrati s Antetokounmpom ovu FIBA košarku koja nije lagana, pogotovo u ovakvom natjecanju."

Naravno, nakon svega može žaliti za propuštenom prilikom.

"Uvijek ćeš se sjetiti Svjetskog prvenstva u Kini i velike šanse. Međutim puno stvari se izdogađalo od početka, ali ovdje stvarno nema potrebe, analizirat ćemo nekad drugdje u nekom drugom ambijentu."

Nakon susreta Đorđević i Popovich srdačno su se pozdravili, a Popovich mu je poslao iskrenu poruku.

"U pravu je čovjek, rekao je mi smo j...ni luzeri. Trebali bi da igramo za nešto, a vidi za što mi igramo."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!