Košarka

Amerikanci svladali Poljsku i završili SP na sedmom mjestu

Jan Šneler • subota, 14.09.2019.
Amerikanci svladali Poljsku i završili SP na sedmom mjestu
Foto: EPA

U dvoboju za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u košarci, reprezentativci SAD-a uvjerljivo su svladali Poljsku...

Približava se sam kraj Svjetskog prvenstva u košarci, a danas je u ranim jutarnjim satima odigran dvoboj SAD-a i Poljske za sedmo mjesto. Do pobjede su došli Amerikanci kojima je to najlošiji rezultat u povijest na svjetskim smotrama. Do sada je to bilo šesto mjesto iz 2002., a od ove godine upisat će i sedmu poziciju.

Od samog početka susreta Amerikanci su krenuli dominantno. Šut za tri poena bio je sjajnih 5/7, dok su Poljaci imali velikih problema s poentiranjem. Ne čudi što je SAD dobio prvu četvrtinu s 28:14. U nastavku nešto bolja igra Poljske, ali Amerikanci ne posustaju i odlaze na pauzu s velikih 17 koševa razlike (47:30).

Pauza je pomogla Poljacima da se konsolidiraju jer su pri kraju treće četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak na jednoznamenkastu brojku. U posljednjih 10 minuta, SAD je ušao s vodstvom 63:55. Činilo se da ćemo gledati još jednu uzbudljivu završnicu, ali ipak Amerikanci nisu dozvolili novo iznenađenje i na kraju su slavili s 87:74.

Amerikanci su igrali bez Marcusa Smarta, Kembe Walkera i Jaysona Tatuma, a najbolji je bio Donovan Mitchell sa 16 koševa i deset asistencija. Kod Poljske, Mateusz Ponitka ubacio je 18 poena uz sedam skokova.

SP, utakmica za 7. mjesto:
SAD - Poljska 87:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd14.09.2019. u 13:01
    Realna pozicija za ovu momcad koju su poslali.
    x&yzd