Nogomet

Kako su igrali: Cijela momčad odigrala je na vrhunskoj razini, Oršić maestralan

Jan Šneler • srijeda, 18.09.2019.
Kako su igrali: Cijela momčad odigrala je na vrhunskoj razini, Oršić maestralan
Foto: FaH

Teško je ikoga posebno izdvojiti, Dinamo je kao momčad odradio briljantnu utakmicu. Rastavio je Atalantu s 4:0, a svi igrači više nego dobro odradili su ono što je Bjelica tražio od njih...

Dominik Livaković - Najbolji hrvatski golman! Siguran u svakom izlasku, nevjerojatno obranio zicer Zapati. Dinamo ima sigurnost kakvu je godinama tražio. Kada i pukne u obrani, Livaković je tu i to je velika vrijednost, novčano neprocjenjiva.

Petar Stojanović - Ne zna se koji je bio podcjenjeniji – Leovac ili Stojanović. Stojanović je odigrao vrhunsku utakmicu, trudio se u oba smjera i napadački djelovao briljantno. Jednom je asistirao za Leovca, drugi puta predasistirao Ademiju kod trećeg pogotka.

Kevin Theophile-Catherine - Uz obrambene zadatke koje je obavljao gotovo pa savršeno, uspio je i asistirati Oršiću za četvrti pogodak. Kao i prošle sezone, Theophile-Catherine se pokazuje kao velika vrijednost Dinama u zadnjoj liniji.

Dino Perić - Njegov partner u obrani pokazuje ponovno kako se radi o ponajboljem mladom hrvatskom stoperu. Ponovno odličan u iznošenju lopte, kontrola lopte zadivljujuća. Budućnost Dinama na stoperskoj poziciji.

Marin Leovac - Rekli smo već, kao i Stojanović izuzetno podcijenjen, a odigrao utakmicu života. Ovako rastrčanog Leovca nikada nismo vidjeli. Postigao sjajan pogodak za vodstvo, nešto kasnije asistirao Oršiću. Sve u svemu, vrhunski odrađena utakmica.

Nikola Moro - Odlaskom Šunjića u Birmingham, mnogi su se pribojavali kako Moro nije dovoljno kvalitetan za poziciju zadnjeg veznog. Danas ih je definitivno razuvjerio. Smiren, odličan u predaji lopte i ono što je najvažnije, prilikom jedne kontre napravio profesionalni prekršaj kojim je prekinuo neugodnu kontru.

Emir Dilaver - Bjelica ga uveo ga kao trećeg stopera koji će jednako pomagati obrani kao i veznom redu. Kao što smo navikli, odradio odličan posao. Dinamova obrana danas je odigrala sjajnu utakmicu i uspjela limitirati opasni Atalantin napad.

Arijan Ademi - Kapetan kapetanski. To sve govori. Pretrčao kilometre i kilometre, podijelio nekoliko odličnih lopti, skoro se ozlijedio asistirajući, kontrolirao vezni red koji je odradio vrhunski posao. Naprosto, teško je naći jednu manu Ademiju. Školski odigrana utakmica.

Dani Olmo - Ako pitate navijače Dinama, Olmo je igrač neprocjenjive vrijednosti. Svakim potezom Španjolac pokazuje kakvog igrača Dinamo ima. Sudjelovao aktivno kod sva tri pogotka. Ma jednom riječju – Maestro!

Mislav Oršić - Kada postignete tri pogotka na terminu s dečkima s posla, to je velika stvar. Kada postignete tri pogotka u Ligi prvaka protiv Atalante, to je neprocjenjivo. Oršić je bio sjajan i što je najvažnije fantastičan u realizaciji.

Bruno Petković - Nije se upisao u strijelce, ali Petković radi puno više za momčad od „pukog“ postizanja pogodaka. Sjajan u skoku, namučio Atalantine stopere, vraćao se u obranu, fenomenalno pronašao Stojanovića kod prvog pogotka i sudjelovao u najvažnijim akcijama Modrih.

Amer Gojak - Ušao u 73. minuti. Solidno odradio svoju rolu.

Luka Ivanušec - Ušao u 76. minuti. Vrijedno iskustvo za mladog Dinamovog veznjaka.

Mario Gavranović - Ušao u 83. minuti. Premalo igrao za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!