Nogomet

Gasperini: "U prvom dijelu Dinamo je nadvisio Atalantu u svim segmentima nogometne igre"

Jan Šneler • srijeda, 18.09.2019.
Gasperini: "U prvom dijelu Dinamo je nadvisio Atalantu u svim segmentima nogometne igre"
Foto: FaH

Težak poraz doživjela je Atalanta u prvom kolu Lige prvaka od Dinama (4:0), ali trener gostiju Gian Piero Gasperini smatra kako je ovo dobra škola njegovim igračima…

Ulaskom u konferencijsku dvoranu maksimirskog stadiona mogla su se vidjeti razočarana lica talijanskih novinara. Dan ranije, sa smiješkom su obilazili Dinamov fanshop ispod zapadne tribine, veselili se premijernom nastupu u Ligi prvaka, a već 24 sata poslije tuga i razočarenje su vidljivi na njihovim licima.

Težak poraz doživjela je Atalanta. Bez obzira na činjenicu kako su premijerno u Ligi prvaka, nitko nije očekivao da će trećeplasirana momčad Serie A ovako biti rastavljena od strane zagrebačkog Dinama.

“Ne zamjeram ništa igračima. Imali su volju i želju da se prezentiraju u najboljem svjetlu. U prvom dijelu Dinamo je nadvisio Atalantu u svim segmentima nogometne igre. U nastavku je igra bila nešto izjednačenija. Ipak, Dinamo je potpuno zasluženo slavio“, rekao je nakon susreta Gian Piero Gasperini.

Trener Atalante vrlo je smireno govorio. Isticao je kako je Dinamo bio bolji od Atalante u svakom pogledu. Neki su sugerirali kako je poraz Atalante došao jer je Gasperini odlučio igrati s tri igrača u obrani. Upravo su stoperi bili među najlošijim igračima na terenu, ali Gasperini ne smatra kako je to primarni razlog poraza.

“Zadnje tri prvenstvene utakmice igrali smo s tri igrača u obrani. To nije razlog našeg poraza. Dinamo je bio bolji u obrani i u napadu. Ovo je bila teška lekcija iz koje se moraju izvući pouke za nastavak natjecanja“, dodao je trener Atalante.

Talijanski novinari isticali su nakon susreta kako je bilo vidljivo i prije susreta da su Atalantini igrači vrlo nervozni. Velika želja i impresioniranost ambijentom i Ligom prvaka sigurno je bila jedan od razloga poraza. To ističe i Gasperini te smatra kako je Dinamo bio u velikoj prednosti zbog jednog razloga.

“Dinamo ima kontinuitet nastupa u europskim kupovima. Ovaj susret može biti putokaz Atalanti kako se postaviti u sljedećim utakmicama“, zaključio je Gasperini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!