Nogomet

Bjelica: "Htjeli smo ih iznenaditi, rekao sam igračima da nikome ne pričaju o tome"

Jan Šneler • srijeda, 18.09.2019.
Bjelica: "Htjeli smo ih iznenaditi, rekao sam igračima da nikome ne pričaju o tome"
Foto: Pixsell

Iako je njegova momčad sjajno otvorila Ligu prvaka i svladala Atalantu (4:0), trener Dinama Nenad Bjelica nije upadao u euforiju nego je istaknuo kako ih očekuje još jako puno posla…

Aplauz je dočekao Nenada Bjelicu pri ulasku na konferenciju za novinare i to potpuno zasluženo. Trener Dinama i njegov stožer odradili su sjajan posao skautirajući protivnika, a njihove zamisli u djelo su pretvorili igrači na terenu. Postava koju je Bjelica izveo na teren nije bila uobičajena, Dinamo je igrao u 3-5-2 formaciji s Emirom Dilaverom u sredini terena i ta ideja je sjajno provedena u djelo.

“Htjeli smo ih iznenaditi. Rekao sam igračima da nikome ne pričaju o tome. Tek u ponedjeljak smo s ekipom radili u tom pravcu. S obzirom na to da smo odradili jedan trening izgledalo je sjajno. Odradili smo jednu perfektnu utakmicu protiv sjajne ekipe koju smo ostavili bez pogotka“, rekao je trener Dinama.

Dinamo je doista pokazao sjajnu, europsku utakmicu u kojoj nije bilo niti malo prostora za protivničku momčad. Atalanta je odlična momčad koja ima svojih mana, ali izuzetno puno kvaliteta i pobjeda protiv takve momčadi izuzetno je vrijedna. Ipak, ova pobjeda nije dovoljna i ne zadovoljava Bjelicu koji želi da njegova momčad nastavi rasti.

“Puni smo samopouzdanja i ističemo kako vjerujemo u sebe. Vječiti smo optimisti i ne zadovoljavamo se s malim. Hoćemo uvijek pobjedu i znamo da je to moguće u svakoj utakmici. Pred nama je još puno napornog rada. Pokazali smo da se možemo nositi s velikim europskim momčadima kao što je Atalanta. Dinamo je danas stvarno bio sedamdesetak minuta perfektan. Možemo se nositi sa svakim ako imamo ovakav pristup. Naša filozofija igre i naša očekivanja neće se mijenjati čak niti kada ćemo igrati protiv Manchester Cityja“, dodao je Bjelica.

Iako je cijela momčad odradila sjajnu utakmicu, valja istaknuti Mislava Oršića koji je bio fenomenalan i postigao tri pogotka za nevjerojatnu pobjedu Dinama. Dinamovo krilo vrlo je skroman i pristojan nogometaš, a nove komplimente dodijelio mu je Bjelica.

“Oršić je jako pošten dečko koji kada igra na krilu se žrtvuje za momčad i možda je uskraćen za koji gol više. Danas smo ga stavili kao centralnog napadača s Petkovićem i ispalo je super. Pravi zagrebački dečko koji će još više napredovati“, nahvalio je svog igrača Bjelica.

Dinamova igra na terenu svakako je bila još impresivnija i ljepša uz sjajnu podršku s tribina. Maksimirske tribine danas su bile sjajno ispunjene, atmosfera je bila fenomenalna i to je nešto što igrači Dinama zaslužuju. Nadajmo se kako su ove utakmice dovoljan poticaj navijačima da pohode i nešto manje atraktivne susrete.

“Zahvaljujem navijačima koji su nas u velikom broju došli bodriti, naravno da je puno lakše kada imamo ovakvu podršku“, zaključio je Bjelica.

Dinamo sada očekuje u subotu gostovanje kod Varaždina u devetom kolu HT Prve lige. Sljedeći ogled u Ligi prvaka bit će 1.10., a Dinamo će putovati kod jedne od najboljih momčadi na planetu, Manchester Cityja.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!