Nogomet

Talijanski mediji: "Atalantin debi iz noćne more!"

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.09.2019.
Talijanski mediji: "Atalantin debi iz noćne more!"
Foto: FaH

Dinamo je odigrao nevjerojatnu utakmicu protiv Atalante u Maksimiru, uništio ju je i pregazio s 4:0, a talijanski mediji nakon susreta nisu štedjeli kritike prema Atalanti...

Škola nogometa u Maksimiru i briljantan nastup Dinama protiv Atalante. Konačnih 4:0 dovoljno pokazuje kakvu je Dinamo utakmicu odigrao, razbio je treću talijansku momčad i pokazao je kako se igra u Ligi prvaka.

"Atalantin debi iz noćne more", piše Gazetta dello Sport i poručuje kako su Atalantu slomili Olmov talent i pogoci Oršića.

Gazzetta tvrdi kako je Dinamo pregazio Atalantu, 141. klub koji je zaigrao u Ligi prvaka i deseti talijanski, a popravni ispit imat će protiv Šahtara. Isto tako ističu kako su kažnjeni vlastitim oružjem, Nenad Bjelica iznenadio ih je taktikom, s pravi pogodak bila je promjena Olmove pozicije.

"I nakon prvog pogotka koji je poljuljao Atalantu, Dinamo je nastavio igrati agresivno i u trenucima kada je lopta izgubljena. To bi Atalanti trebao biti putokaz kako se igra u Ligi prvaka."

Tuttosport pod naslovom "Šokantan debi u Ligi prvaka" kaže kako je Atalanta platila zbog velikog uzbuđenja koje je donijelo igranje u najvećem klupskom natjecanju. Igra Atalante bila je plašljiva i nespretna, a junak utakmice bio je Mislav Oršić koji je debitirao poput Atalante, ali zabio tri gola. Dinamo je od početka djelovao brzo i točno.

I Repubblica ističe naslov "Gorak debi za Atalantu". U svom tekstu tvrdi kako je Atalanta platila danak uzbuđenju zbog debija i prije svega fizičkoj dominaciji protivnika koji je utakmicu zatvorio već u prvom poluvremenu.

Dinamo je startao jako i već nakon nekoliko sekundi pokazao koje su mu namjere. Atalanta na tu igru i taktiku nije znala odgovoriti, tehnički je sve činila loše što se dijelom može pripisati i emocijama vezanima za debi u ovom natjecanju. Olma se jednostavno nije dalo kontrolirati. Atalanta je u nastavku promijenila taktiku, ali bez efekta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!