Tenis

Europska dominacija nastavljena, trofej osvajača Laver Cupa ostaje u starom vlasništvu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.09.2019.
Europska dominacija nastavljena, trofej osvajača Laver Cupa ostaje u starom vlasništvu
Foto: FaH

Ženeva je bila domaćin ovogodišnjeg izdanja Laver Cupa, a kao i u prošlim izdanjima, Europa je odnijela pobjedu, no prvi put neizvjesnost je potrajala do produženog tie-breaka posljednjeg zakazanog meča...

Europa je zadržala titulu pobjednika Laver Cupa nakon što je ovogodišnje izdanje dobila s 13:11. Posljednjeg dana natjecanja Svijet je okrenuo rezultat i poveo s 11:7, trebao je još jednu pobjedu, ali nije ju ostvario.

U zadnji dan ušlo se s vodstvom Europe 7:5, ali i znalo se kako ej sve otvoreno s obzirom da pobjeda zadnjeg dana donosi tri boda.

Svijet je to odmah iskoristio i pobjedom u paru Johna Isnera i Jacka Socka protiv Rogera Federera i Stefanosa Tsitsipasa poveo je 8:7.

S nestrpljenjem se očekivao taj zadnji dan i nastup u paru Federera i Rafaela Nadala, ali Nadal zbog ozljede nije mogao nastupiti pa je tako Federer u paru igrao s Tsitsipasom, a umjesto Nadala u prvom singlu nastupio je Dominic Thiem. Nastupio i izgubio od Taylora Fritza u tri seta i tako je Svijet stigao do prvih meč lopti.

U drugom singlu dana Roger Federer nije smio napraviti krivi korak protiv Johna Isnera i nije. Slavio je u dva seta te smanjio na 11:10 te sve ostavio u rukama Alexandera Zvereva i Miloša Raonića. Tu je odluka pala u produženom tie-breaku koji je Zverev uzeo s 10:4.

Europa je tako i u trećem izdanju ovog natjecanja stigla do trofeja, no ovaj put bilo je najneizvjesnije i odluka je pala u posljednjem meču.

Laver Cup

Europa - SAD 13:11

Dominic Thiem - Taylor Fritz 5:7, 7:6(3), 5:10
Roger Federer - John Isner 6:4, 7:6(3)
Alexander Zverev - Miloš Raonić 6:4, 3:6, 10:4
Roger Federer/Stefanos Tsitsipas - John Isner/Jack Sock 7:5, 4:6, 8:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!