Nogomet

Ponovno ne štimaju glasovi: Messiju upisani bodovi koji mu nisu namijenjeni

Matej Kačan • četvrtak, 26.09.2019.
Ponovno ne štimaju glasovi: Messiju upisani bodovi koji mu nisu namijenjeni
Foto: EPA

Na nedavnoj dodjeli Fifinih The Best nagrada Leo Messi je osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta u protekloj sezoni. No, ni ova dodjela neće proći bez repova jer se javljaju sumnje u ispravnost glasova...

Za najboljeg igrača svijeta po Fifinom izboru glasaju kapetani i izbornici svih reprezentacija članica Fife. Talijanski mediji javljaju da je Fifa mijenjala neke glasove i tako "ukrala" nagradu iz ruku Cristiana Ronalda. Ronaldo je završio treći s 36 bodova, iza Van Dijka s 38 te Lea Messija koji je nagradu uzeo s 46 bodova.

Izbornik Sudana Zdravko Logarušić i kapetan Nikaragve Juan Barrera kažu da nisu glasali za Messija, a da su njihovi glasovi pribrojeni Argentincu.

U slučaju Barrere potvrđeno je od strane njega i njegovog kluba da on za Messija nije glasao, dok je nogometni savez Sudana demantirao glasine u priopćenju u kojem se govori kako je slika "originalnog" listića fotomontaža. Naime, internetom je kružila fotografija na kojoj se vidi da je Logarušić glasao za Salaha, Manea i Mbappéa, dok je na Fifinoj listi zabilježeno kako je glasao za Messija, Van Dijka i Manea.

Kako će se ova priča rasplesti ostaje za vidjeti, no sigurno je da je ovo novi udarac za korupcijom ionako potresenu Fifu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!