Košarka

Alkaru u goste stiže Sonik, gosti najavljuju: "Tu treba znati izvući živu glavu"

Petar Jenjić • subota, 28.09.2019.
Alkaru u goste stiže Sonik, gosti najavljuju: "Tu treba znati izvući živu glavu"
Foto: Pixsell

Večeras od 19 sati košarkaši Alkara ugostit će Sonik Puntamiku na startu nove prvoligaške sezone. Domaćin se dobro pripremio, a trener Damir Milačić kazao je kako prva utakmica uvijek nosi određeni pritisak. S druge strane, trener gostiju Šime Kraljević istaknuo je kako je Alkar izrazito domaćinska momčad koja ima odličnu atmosferu...

U odnosu na prošlu sezonu u redove Alkara stiglo je dosta novih igrača, a danas kreće nova sezone. Zadovoljan odrađenim pripremama bio je trener Damir Milačić kojem u Sinj stiže novi prvoligaš Sonik Puntamika.

"Zadovoljan sam odrađenim u pripremnom razdoblju, atmosfera je odlična i jedva čekamo svi skupa da krenemo. Prva utakmica uvijek sa sobom nosi opasnosti, ona sa sobom nosi određen pritisak, ali vjerujem da ćemo biti dovoljno dobri za bodove. Sonik je jedan odlična momčad, pojačana s nizom provjerenih igrača, stoga očekujem veliku borbu. Veselimo se i povratku naših najvatrenijih navijača i pozivam sve ostale da nas bodre", kazao je Milačić za portal Ferata.hr.

Što se tiče gostiju, trener Šime Kraljević izrazio je zabrinutost zbog trokružnog sustava, ističući kako će imati, kao i neki drugi klubovi, problema zbog igranja tolikog broja utakmica.

"Ići u rasprave je li novi sustav dobar ili nije, nema smisla. Pitanje je koje će ekipe moći izdržati toliki broj utakmica koji se približio brojci onih u NBA ligi. Koja ekipa ima tako širok roster. Volio bih da igramo šesterokružno, ali da u rosteru imamo pet igrača. Prošle sezone su neke momčadi s juniorima završavale prvenstvo. Ne govorim samo o nama, i druge su u istom problemu. No, idemo završiti prva dva kruga pa ćemo podvući situaciju u Premijer ligi i podvući je li bila dobra ili loša. Kada pričamo o ovoj temi, na neki način otvaramo Pandorinu kutiju. Mi smo poluamaterska ekipa, treći će se krug igrati u terminima srijeda - subota. Kako će moji igrači ići na tih sedam gostovanja kad kroz tjedan moraju na posao. Tko će nama izaći u susret?"

Za Alkar je kazao kako je izrazito domaćinska ekipa koja nije igrala otvorene pripremne utakmice, ali da su se uspjeli proučiti igrače.

"Alkar je izrazito domaćinska ekipa uz vjerne navijače koji stvaraju odličnu atmosferu. Tko to nije prošao sigurno je da mu se malo uvuče strah i nesigurnost. Tu treba znati izvući živu glavu. Mladi su i promijenili su nekoliko igrača. Nažalost, igrali su zatvorene utakmice, tako da ih nismo imali priliku gledati. No, odradili smo individualni scouting na bazi ranijih klubova u kojima su igrali ti igrači tako da smo uspjeli napraviti individualnu selekciju igrača", dodao je trener Sonika, prenosi Sport023.

Današnja utakmica na rasporedu je od 19 sati.

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!