Liga prvaka, skupina C, 2. kolo, 01.10.2019, 21:00 h, Etihad, Manchester
Suci: Serdar Gözübüyük, Charles Schaap, Jan de Vries (Nizozemska)
Manchester City
Manchester City
Raheem Sterling 66'
Phil Foden 90'+4'
2:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo nije izdržao Cityjev pritisak, presudili mu pogodak i asistencija Sterlinga

Jan Šneler • utorak, 01.10.2019.
Dinamo nije izdržao Cityjev pritisak, presudili mu pogodak i asistencija Sterlinga
Foto: EPA

Dinamo je upisao prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, na gostovanju u Manchesteru kod Cityja poražen je 2:0. Modri su se grčevito branili, ali nisu izdržali i jedna lopta završila je iza leđa Livakovića...

Manchester City
Manchester City
Dinamo
31
Ederson
8
Ilkay Gündogan
10
Sergio Agüero
(do 89')
16
Rodri
20
Bernardo Silva
(do 56')
21
David Silva
(do 90'+1')
22
Benjamin Mendy
25
Fernandinho
26
Riyad Mahrez
27
Joao Cancelo
30
Nicolas Otamendi
Pričuvni igrači
7
Raheem Sterling
56'
9
Gabriel Jesus
89'
47
Phil Foden
90'+1'
Trener
Josep Guardiola
21
(do 83')
99
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Dinamo je izgubio od Manchester Cityja u drugom kolu Lige prvaka, ali Dinamo nije ponižen niti se treba osjećati loše. Igra koju su prezentirali Dinamovi igrači možda nije bila najbolja u svim trenucima igre, ali Modri su pokazali svu silinu želje, srčanost i volju da naprave čudo i poraze jednu od najjačih, ako ne i najjaču momčad na svijetu u ovom trenutku. Poraz nije nimalo iznenađujuć, ali poraz od dva pogotka definitivno nije sramotan.

Iako smo očekivali furiozni start Manchester Cityja, domaći sastav krenuo je opreznije na početku. Vjerojatno neko opipavanje snage Dinama i sagledavanje kakvo će stanje biti na terenu. U prvih par minuta vrlo nezgodno pao je Rodri koji je doslovno preletio preko Brune Petkovića i Ilkaya Gundogana i nakratko ostao bez zraka. Veznjak Cityja ipak je nastavio igrati, a prvu pravu priliku City je imao nakon 13 minuta.

Katastrofalno je pogriješio Nikola Moro, prekratko uputio loptu prema Dominiku Livakoviću i Sergio Aguero je krenuo sam na Dinamov gol. Vratar Dinama mu je skratio kut, lijepo obranio, a u nastavku akcije je čak i Dino Perić morao izbijati loptu s gol linije. Jako opasno bilo je u Dinamovom šesnaestercu, ali to je bio samo uvod u prilično vatreno krštenje.

U 16. minuti pogriješio je i Emir Dilaver, lopta je nakon gužve došla do Bernarda Silve koji isprva tuče neometan s desetak metara, ali nasreću pored gola. Dvije minute kasnije, Aguero je primio loptu u šesnaestercu, okrenuo Dilavera, ali opet udarac odlazi daleko od gola. Dinamo je prvi put ozbiljno zaprijetio u 20. minuti. Nakon kornera, Dilaver je ostao sam na desetak metara, pucao glavom, ali Ederson je bio siguran.

Inače, prije tog kornera, nakon jednog starta Joaa Cancela, na travnjaku je ostao ležati Dani Olmo. Bek Cityja previsoko je dignuo nogu i poprilično raskrvario Dinamovog Španjolca. Minutu nakon Dinamovog kornera, City je imao fantastičnu priliku. Aguero je ubacio u sredinu, lopta je sve prošla i na nju je naletio Gundogan koji silovito tuče i pogađa gredu.

Opasno je živio Dinamo, što nije niti čudno s obzirom na to kakva je kvaliteta engleske momčadi. U 23. minuti ponovno je Livaković bio na streljani. Gužva je bila u petercu, David Silva našao se sam na par metara, no pucao je malo pored gola. Iz ponovljene snimke vidljivo je kako je Kevin Theophile-Catherine igrao rukom i možemo reći kako je sudac, iako je imao pomoć VAR-a, oštetio City za kazneni udarac. Četiri minute kasnije ponovno je u glavnoj ulozi Argentinac koji izbija sam pred Livakovića, no vratar Dinama mu još jednom skraćuje kut i uspijeva otkloniti opasnost.

City je sve više stezao obruč oko Dinamovog gola, ali u nekim situacijama previše su komplicirali i Dinamova obrana uspijevala je to obraniti. U prvom dijelu na velikim mukama bili su i stoperi, ali jako dobro su odradili zadaću i City nije uspijevao najozbiljnije zaprijetiti. Nemojte nas krivo shvatiti, svaki put su držali obruč oko gola Modrih, ali barem konkretnijih prilika nije bilo. Dinamo je uspio dočekati poluvrijeme bez primljenog pogotka i to možemo reći da je veliki uspjeh jer nije velikom broju momčadi to pošlo za rukom na Etihadu.

U nastavku susreta, Dinamo je krenuo nešto odlučnije vjerojatno ohrabren činjenicom kako je imao aktivnih 0:0. Odmah je Dinamo mogao kontrom zaprijetiti domaćima. Petković je povukao kontru, Olmo se sam otkrivao na strani, ali je napadač Dinama pokušao pronaći Arijana Ademija koji je već bio dobro pokriven. U 49. minuti Perić koji je odigrao lavovsku utakmicu, pogriješio je pri jednom ubačaju i gotovo se sudario s Livakovićem. City je malo prepustio prostor Dinamu vjerojatno želeći iskoristiti više prostora nakon greške Modrih.

U 56. minuti u igru je ušao Raheem Sterling koji je odmah pojačao napad Cityja. Nažalost, samo deset minuta bilo je dovoljno da Dinamo upozna snagu sjajnog engleskog igrača. Petković je zakasnio u pokrivanju Riyada Mahreza koji je ubacio u peterac gdje Sterling s par metara matira Livakovića.

Primljeni pogodak nije uništio nade Dinamovih igrača koji su još uvijek imali aktivni rezultat. Ipak, bilo je vidljivo kako je sve manje snage kod Modrih, a City nije stajao s pritiskom. Sterling je bio prilično aktivan, radio je dosta problema Dinamovim braničima, a u 85. minuti ponovno se aktivirao VAR. Dvije situacije bile su sporne, jedna Petra Stojanovića nad Gundoganom i kasnija Perićeva nad Aguerom. Iako su obje dvojbene, čini se kako je sudac ispravno odlučio kako je sve bilo čisto.

Igrale su se posljednje minute utakmice, Dinamo je odlučio dati sve u napad, a to je nažalost značilo i ono čemu se Pep Guardiola nadao. Kontra se dogodila u sudačkoj nadoknadi, Phil Foden koji je ušao par minuta ranije izbio je sam pred Livakovića i lijepo poentirao za konačnih 2:0.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atalanta1:2Šahtar
Manchester City2:0Dinamo
1Manchester City 616:4+1214
2Atalanta 68:12-47
3Šahtar 68:13-56
4Dinamo 610:13-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!