Nogomet

Sevilla nastavlja s pobjedama, prekid u Luksemburgu, Bartolec dobio mrvice

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2019.
Sevilla nastavlja s pobjedama, prekid u Luksemburgu, Bartolec dobio mrvice
Foto: EPA

U 21 sat odigrano je i šest susreta u skupinama A, B i C nogometne Europa lige, a posebno je zanimljivo bilo na utakmicama u grupi A...

Grupa A

Sevilla - APOEL Nikozija 1:0

Julen Lopetegui i njegova Sevilla nastavljaju s dobrim igrama. Poraz od Reala i šokantni preokret Eibara brzo su zaboravljeni pobjedom nad Sociedadom te novim trijumfom u Europa ligi. Na svom stadionu je Sevilla pobijedila ciparski APOEL s 1:0 uz još veću nadmoć na terenu.

Andaluzijska ekipa dopustila je gostima manje od 30% posjeda lopte te samo tri udarca od kojih nijedan nije išao u vrata Bona. Za pobjedu je dovoljan bio pogodak Chicharita na asistenciju Munira u 17. minuti.

Do kraja susreta Sevilla je dominirala i prijetila, ali dalje od 1:0 nisu stigli. Antonio Jakoliš je odigrao svih 90 minuta za APOEL.

Sevilla se ovom pobjedom osamostalila na prvom mjestu skupine A s tri boda ispred Dudelangea i Qarabaga.

Dudelange - Qarabag 1:4

Suprotno svakom očekivanju, najsadržajniji susret večeri smo imali između luksemburškog i azerbajdžanskog predstavnika. Dio odgovornosti za to snose i neki nesportski razlozi. Nitko igračima Dudelangea ne može osporiti da igraju vrlo zanimljive susrete, a za razliku od utakmice protiv APOELA oni su ovoga puta bili ti nesretnici s četiri lopte u mreži.

Quarabag u vodstvo dovodi Abdellah Zoubir u 11. minuti, a u 30. minuti vodstvo gostiju udvostručava Michel. Nakon drugog pogotka gostiju dogodio se incident i utakmica je na neko vrijeme prekinuta.

Naime, na centru iznad glava igrača pojavio se dron, a i neki gledatelji su utrčali u teren te su se sukobili sa zaštitarima. Nakon dvadesetak minuta situacija se raščistila i susret se nastavio.

Samo pet minuta nakon nastavka susreta imamo jedanaesterac. Mickael Garos u kaznenom je prostoru povlačio svog protivnika te je uz jedanaesterac zaradio i žuti karton, a za goste je s bijele točke siguran Richard. Za kraj vrlo sadržajnog prvog poluvremena Mendy ima priliku za domaćina, ali pogađa gredu.

U 62. minuti Dudelange ostaje s igračem manje. Krivac za jedanaesterac u prvom poluvremenu zarađuje i drugi žuti karton pa domaćin mora u završnicu oslabljen, a Garos mora pod tuš. Sedam minuta kasnije gosti to koriste preko Danija Quintane za 0:4.

U 90. minuti domaćin ipak smanjuje, za 1:4 je poentirao Antoine Bernier. Dudelange i Quarabag su nakon ovog sadržajnog susreta na drugom i trećem mjestu u skupini A s po tri boda.

Rezultati by SofaScore

Grupa B

Lugano - Dinamo Kijev 0:0

Lugano i kijevski Dinamo su odigrali sadržajnu utakmicu s 35 udaraca, ali bez pogodaka. Gosti iz Ukrajine su imali preko 60% posjeda lopte i 20 udaraca, ali su bolje šanse bile na strani domaćina.

Igrači Lugana pogodili su gredu dva puta, oba puta glavom. Prva je stigla već u 12. minuti kada sreće nije imao Carlinhos, dok je gredu drugi put pogodio Mijat Marić u 87.minuti.

Dinamo Kijev je s osvojenim četvrtim bodom izjednačen na vrhu skupine B s Kopenhagenom, dok je Lugano na dnu s jednim bodom.

Malmö - Kopenhagen 1:1

Sjevernoeuropski susret u skupini B odigrali su švedski Malmö i danski Kopenhagen. U utakmici u kojoj je Malmö više pucao prema vratima suparnika vidjeli smo tek dva gola i ništa previše uzbudljivo osim toga.

Gosti iz danske prijestolnice su poveli duboko u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Lasse Nielsen poslao loptu u svoju mrežu. Konačni neriješen rezultat je postavio Markus Rosenberg u 55. minuti na asistenciju Bergeta.

Karlo Bartolec je u igru za Kopenhagen ušao u 85. minuti, a Robert Mudražija je i dalje van pogona zbog ozljede koljena.

Rezultati by SofaScore

Grupa C

Krasnodar - Getafe 1:2

Španjolski predstavnik Getafe je pobjedom nad Krasnodarom iskoristio kiks Basela te je zasjeo na prvo mjesto skupine C. Junak susreta bio je napadač Angel s dva pogotka.

Gosti iz madridskog kluba su bili bolji suparnik te su dominirali, a od Krasnodara osim pogotka nismo vidjeli ozbiljniju šansu. Getafe u vodstvo dovodi Angel u 36. minuti, a isti igrač udvostručava vodstvo gostiju nakon sat vremena nogometa.

Ari je u 69. minuti za domaćina smanjio na 1:2, a Getafe je ostao s desetoricom na terenu u 81. minuti nakon isključenja Davida Timora. Krasnodar ipak nije uspio kapitalizirati brojčanu prednost pa Španjolci kući odlaze s punim plijenom.

Trabzonspor - Basel 2:2

Igrači Basela na gostovanju u Turskoj nisu uspjeli potvrditi uvjerljivu pobjedu nad Krasnodarom. Trabzonspor je Švicarcima otkinuo bod te se tako otvorila mogućnost Getafeu za izdvajanje na čelu ljestvice u skupini C.

U svakom poluvremenu vidjeli smo po pogodak na svakoj strani. Prvi gol postigao je Widmer iz kornera u 20. minuti za vodstvo Basela. Domaćini izjednačavaju samo šest minuta kasnije preko Parmaka iz slobodnog udarca.

Mogao je Basel proći i gore od jednog boda, barem se tako činilo u 78. minuti kada Nwakaeme ostavlja loptu za Sosu koji poentira za preokret domaćina. Ipak, samo dvije minute kasnije Okafor postavlja konačnih 2:2 te donosi gostima bod za drugo mjesto.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!