Tenis

Donna Vekić pregazila Slovenku za pedesetak minuta i otišla u drugo kolo Linza

Mihaela Bradovski • utorak, 08.10.2019.
Donna Vekić pregazila Slovenku za pedesetak minuta i otišla u drugo kolo Linza
Foto: EPA

Donna Vekić nije imala nikakvih problema na startu turnira u Linzu. Igrala je protiv Slovenke Polone Hercog i potpuno ju je nadigrala uz samo dva izgubljena gema...

Nakon neuspješne azijske turneje gdje se nije mogla pohvaliti dobrim rezultatima, Donna Vekić nije mogla tražiti bolji start na turniru u Linzu. Potpuno je nadigrala Polonu Hercog i prepustila joj je samo dva gema.

Sve je bilo gotovo vrlo brzo. Hercog se nije mogla nositi s Martić u ovom gemu, dosta je i griješila te je na kraju potpuno zasluženo poražena sa 6:1, 6:1 za 50-ak minuta igre.

Donna je fantastično servirala i u cijelom meču izgubila je, vjerovali ili ne, samo pet poena na svom servisu od čega su dva bile dvostruke servis pogreške.

U oba seta Donna je odmah radila break i uzimala servis Slovenki koja se nije mogla vratiti, nije niti zaprijetila povratkom i meč je bio gotov vrlo brzo.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović koja je u prvom kolu svladala Katerinu Siniakovu sa 6:1, 7:5.

Vekić i Mladenović sastale su se dva puta ove godine i Donna je slavila u oba meča. Na Australian Openu bila je bolja sa 6:2, 6:4, a u Nottinghamu je slavila sa 7:5, 6:4.

Linz, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 4) - Polona Hercog (Slovenija) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!