Košarka

Kreću i košarkašice: "Ragusa je možda i glavni favorit, potvrđuje to i dolazak Braslava Turića"

Branimir Korać • subota, 12.10.2019.
Kreću i košarkašice: "Ragusa je možda i glavni favorit, potvrđuje to i dolazak Braslava Turića"
Foto: Pixsell

Nakon košarkaša, sa sezonom su krenule i košarkašice. Ovog vikenda na rasporedu su susreti prvog kola...

Kreće i Prva liga košarkašica koja bi ove sezone trebala biti zanimljiva s nekoliko kvalitetnih ekipa. Jedni drugima pa i sebi samima još uvijek su nepoznanica.

Ragusa je jedna od ekipa koje ambiciozno ulaze u novu sezonu, a to se vidi i po angažmanu Braslava Turića koji je došao i sjeo na klupu.

"U odnosu na prošlu sezonu, stigao sam na klupu i preuzeo ekipu, došle su još tri igračice i posložili smo se što se tiče selekcije. Treba još sve to uigrati, očito je da napadački dio još ide malo sporije. Obrambeno smo negdje na 75-80 posto i s tim smo zadovoljni, a napadački smo možda na nekih 60-ak posto. Tu nam treba više vremena, igračice se trebaju osjetiti i sve to šablonizirati u narednih mjesec i pol ili dva", ističe Braslav Jurić trener Raguse za Sportnet.

Ragusa otvara sezonu protiv Zagreba kojeg Turić posebno cijeni.

"Zagreb ima dosta iskusnu ekipu, jaki su na centarskim pozicijama i tu obrambeno moramo najviše pozornosti staviti. Sigurno nam neće biti lako, ali spremni smo, imamo deset zdravih seniorskih igračica i njima ćemo priključivati dvije ponajbolje mlade s treninga."

U Zagrebu Ragusu guraju čak i u ulogu jednog od glavnih favorita prvenstva. Đuro Simon nada se kako može u ovako ranoj fazi iznenaditi favoriziranog protivnika.

"Ragusa je možda i glavni favorit, a ambicije je potvrdila dovođenjem i Braslava Turića koji zna kako se osvajaju titule. Na tom prvom gostovanju smo nekompletni, ali ne idemo s bijelom zastavom. Imamo tih problema s ozljedama, tri igračice vraćaju nam se iz prošlih ozljeda, glavni playmaker nam je slomio kost u nozi i s takvom ozljedom igrala je tijekom ljeta i sada smo je izgubili na dugo vremena. Pokušao sam prilagoditi igru, doveo sam i Iris Krnic iz Borovja, ali tek treba vidjeti kako će se snaći s agresivnim prvoligaškim obranama. Već smo nešto na tom tragu radili tijekom treninga", dodaje Simon za Sportnet.

Prva liga košarkašica, prvo kolo:
Split - FSV
Ragusa - Zagreb
Šibenik - Brionka Pula
Zadar - Medveščak nedjelja
Plamen Požega - Trešnjevka 2009 nedjelja

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!