Nogomet

Brekalo: "Najvažnije je da smo neporaženi", Vlašić: "Teško je igrati protiv ovakvih momčadi"

Jan Šneler • nedjelja, 13.10.2019.
Brekalo: "Najvažnije je da smo neporaženi", Vlašić: "Teško je igrati protiv ovakvih momčadi"
Foto: EPA

Iako Hrvatska nije uspjela pobijediti u Cardiffu protiv Walesa (1:1), među Vatrenima vlada mišljenje kako je najvažnije da su sačuvali bod i zadržali šansu da remijem protiv Slovačke osiguramo Euro…

Prva meč lopta nije iskorištena. Hrvatska protiv Walesa nije uspjela doći do pobjede i osiguravanja plasmana na Europsko prvenstvo. Nije to ništa tragično jer Vatreni imaju još jednu dobru priliku, protiv Slovačke na Rujevici, ali opet pomalo razočarani ostajemo nakon jedne fenomenalne predstave.

Hrvatska je rano povela, već nakon devet minuta preko Nikole Vlašića koji je zabio i u onoj sjajnoj predstavi protiv Slovačke u Trnavi. Upravo veznjak CSKA Moskve smatra kako je ishod današnjeg susreta realan.

“Dobro su stajali u obrani, usko su se branili. Teško je protiv takvih momčadi. Povukli smo se nakon pogotka, očekivali smo da će napadati. Na kraju smo imali posjed, nismo imali neke šanse, oni su nabijali duge lopte i možemo reći da je 1:1 realan rezultat“, rekao je Vlašić.

Niti njegov kolega Josip Brekalo koji je lijepo povukao kontru prilikom prvog pogotka nije bio pretjerano razočaran, iako ističe kako je Hrvatska rano postigla pogodak i već u toj fazi stala na loptu te se povukla.

“Walesu je ovo bila posljednja šansa da ostanu u igri i čini mi se da smo to zaboravili. Zabili smo rani pogodak nakon kojeg smo se nesvjesno povukli. Gol za 1:1 je bio prekršaj na Kovačiću. Borili smo se do zadnje minute, imali neke polu prilike. Sve u svemu, najvažnije je da smo neporaženi i da smo prvi u grupi“, dodao je Brekalo.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!