Nogomet

Kako su odigrali: Modrić i Vlašić najbolji, Lovren zaradio nepotrebnu opomenu

Jan Šneler • nedjelja, 13.10.2019.
Kako su odigrali: Modrić i Vlašić najbolji, Lovren zaradio nepotrebnu opomenu
Foto: EPA

U remiju protiv Walesa (1:1), reprezentativci Hrvatske nisu odigrali na razini na kojoj ih znamo. Luka Modrić i Nikola Vlašić bili su najbolji pojedinci kod Hrvatske, dok pomalo ljuti žuti karton Dejana Lovrena zbog kojeg ga neće biti protiv Slovačke…

Dominik Livaković - Ponovno jedan od najboljih. Nije kriv za pogodak, imao još jednu dobru intervenciju.

Borna Barišić - Napadački vrlo limitiran, obrambeno dobar. Velšani preko njega nisu često prijetili.

Domagoj Vida - Nepotreban start na Jamesu mogao je rezultirati isključenjem. Nije previše griješio, ali taj karton ga je limitirao.

Dejan Lovren - Najslabiji danas u obrani. Nedopustivo dobio žuti karton zbog prigovora koji ga eliminira iz utakmice sa Slovačkom. Bale ga je pretrčao kod pogotka.

Tin Jedvaj - Slabije odigrao nego protiv Mađarske. U obrani solidan, u napadu se često priključivao, ali bez većeg učinka.

Mateo Kovačić - Igrao samo u prvom dijelu. Taj period je dobro odradio, siguran s loptom. Kod pogotka pretrpio prekršaj zbog kojeg je morao van igre.

Luka Modrić - Opet je povezivao sve konce naše igre, bilo ga je posvuda, trudio se maksimalno. Na kraju, zbog pokušaja da zaustavi kontru se ozlijedio i morao izaći van terena.

Josip Brekalo - Dobro je krenuo, sjajno povukao za vodeći pogodak, ali se kasnije malo izgubio. Trud mu nitko ne može osporiti, ali nedostajalo je preciznosti u završnici.

Nikola Vlašić - Postigao pogodak, puno pretrčao i trudio se. Uz Modrića i Livakovića, najbolji igrač Hrvatske večeras.

Ivan Perišić - Uklopio se u sivilo momčadi. Slabije odigrao, nije bilo tu njegovih prodora i opasnih udaraca. Mogao zabiti u prvom dijelu, ali osim toga mali učinak za 90 minuta.

Bruno Petković - U prvom dijelu dobar, asistirao za pogodak, hrvao se s čuvarima, sjajno proigrao Perišića. U nastavku nešto slabiji, napravio grubi prekršaj i zaradio opomenu. Izašao iz igre vrlo brzo.

Ivan Rakitić - Odigrao pristojno, ali bez velikog rizika. Pokrpao rupu u vezi nakon izlaska Kovačića, ali teško možemo reći da je Rakitić donio ekstra kvalitetu.

Ante Rebić - Trudio se, unio živost ulaskom, lijepo proigrao Perišića u nastavku. Ipak, premalo je igrao za neki veći učinak.

Milan Badelj - Premalo igrao za ocjenu

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!