Nogomet

Poljaci osigurali Europsko prvenstvo, Slovenija i Sjeverna Makedonija sve dalje

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2019.
Poljaci osigurali Europsko prvenstvo, Slovenija i Sjeverna Makedonija sve dalje
Foto: EPA

U večernjem terminu uz dvoboj između Walesa i Hrvatske, odigrana su još tri susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Poljaci su osigurali nastup na Euru, a sve dalje od toga su Slovenija i Sjeverna Makedonija...

Skupina C

Estonija - Njemačka 0:3

Najslabija reprezentacija skupine C, Estonija, nije imala šanse protiv Njemačke. Nije Estoncima pomoglo niti to što su igrali od 14. minute s igračem više zbog isključenja Emrea Cana koji je pred svojim kaznenim prostorom pogriješio i nakon toga srušio estonskog napadača koji bi došao jedan na jedan s Neuerom.

U drugom poluvremenu Njemačka je potpuno slomila Estonce i s tri gola stigla i s igračem manje do uvjerljive pobjede. U 51. minuti Ilkay Gundogan je dobro opalio s 20 metara i zabio za 1:0, a isti igrač zabio je i u 57. minuti nakon dodavanja Marca Reusa i udarca s 14 metara. Točku na i stavio je Timo Werner u 71. minuti nakon što ga je sjajno pronašao Gundogan.

Rezultati by SofaScore

Skupina G

Poljska - Sjeverna Makedonija 2:0
Slovenija - Austrija 0:1

Puno toga poznatije je u skupini G gdje su Poljaci osigurali nastup na Euru, a vrlo blizu toga su i Austrijanci. Bilo je to kobno kolo za Sjevernu Makedoniju i Sloveniju koji su poraženi i to na zadovoljstvo Austrije.

Makedonci su gostovali kod Poljske i upisali poraz 2:0. Zaslužena pobjeda Poljske koja je bila dosta bolji protivnik kroz svih 90 minuta.

Prvi pogodak dočekali su tek u 74. minuti kada je pobjegao Lewandowski, okrenuo čuvara u kaznenom prostoru, lopta mu je tu malo pobjegla, ali na nju je natrčao Przemyslaw Frankowski i zabio za 1:0.

U 80. minuti Lewandowski je lijepo ostavio loptu za Arkadiusza Milika koji je krasno opalio s 20-ak metara i postavio konačnih 2:0.

Kekova Slovenija poražena je kod kuće od Austrije 1:0. I ovdje zaslužena pobjeda ovaj put gostiju koji su poveli već u 21. minuti golom Stefana Poscha.

Slovenci su završnicu susreta odradili s igračem manje zbog isključenja Denisa Popovića koji je namjerno laktom udario austrijskog braniča na sredini terena.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!