Nogomet

Kulenović: "Zadovoljan sam svojom formom, a Mandžukić mi je jedan od uzora"

Jan Šneler • srijeda, 16.10.2019.
Kulenović: "Zadovoljan sam svojom formom, a Mandžukić mi je jedan od uzora"
Foto: Pixsell

Napadač Dinama Sandro Kulenović proteklog tjedna ubilježio je sjajne brojke u dresu mlade hrvatske reprezentacije, a isto se nada ponoviti i u dresu zagrebačkih Modrih

Posljednjeg dana prijelaznog roka, gotovo u posljednjim trenucima, u Zagreb je iz Poljske došao napadača Sandro Kulenović. Radi se o igraču koji je ponikao u Zagrebu i rano otišao van, ali se vratio u svoj omiljeni klub. Nije se znalo u kakvoj je formi, još se čeka njegov pravi nastup u Dinamu, a za to vrijeme Kulenović sjajno igra u dresu mlade hrvatske reprezentacije. Prvo se u prijateljskom susretu s Mađarskom upisao u strijelce, da bi u kvalifikacijama zabio tri pogotka San Marinu.

“Baš mogu biti zadovoljan sa svojom formom. Vidljivi su pomaci u igri, neću sad pričati o tome kako je bilo kad je izbornik bio Nenad Gračan, ali očito je da smo se Bišćanom kliknuli od prvoga dana. Bilo je to sjajnih sedam dana u reprezentaciji i rezultati su vidljivi u ove dvije utakmice“, rekao je za 24 sata 19-godišnji napadač.

Jasno, Kulenović se nada i sve većoj minutaži u Dinamu. Tu je konkurencija opaka. Nenad Bjelica ima neprikosnovenog Brunu Petkovića, na klupi je iskusni Mario Gavranović, a nije čudno niti kada u formaciji s dva napadača istrči s Mislavom Oršićem. Dobra je to stvar za mladog napadača koji otkriva i kako mu odgovaraju usporedbe s jednim od najboljih hrvatskih napadača posljednjih godina.

“Od trenera Bjelice se doista može puno toga naučiti. Moje je da iskoristim minutažu i da se nametnem. Mnogi mi kažu da podsjećam na Mandžukića. On je jedan od mojih uzora“, dodao je Kulenović.

Dinamo za dva dana gostuje kod Gorice u sklopu HT Prve lige i s obzirom na to da Kulenović igra u sjajnoj formi, a Petković ima lakšu ozljedu, nije nemoguće da mu Bjelica podari određenu minutažu.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!