Košarka

Dojkić i Ivanković briljirale u prvom kolu Eurokupa košarkašica

Branimir Korać • četvrtak, 17.10.2019.
Dojkić i Ivanković briljirale u prvom kolu Eurokupa košarkašica
Foto: Pixsell

Počelo je natjecanje u Eurokupu košarkašica, a istaknule su se hrvatske košarkašice. U dva susreta bile su najbolje pojedinke...

Hrvatskih košarkašica nema puno u europskim kupovima, posebno zbog činjenice da hrvatski klubovi ne sudjeluju u njima, a ovaj mali broj koji je nastupio u srijedu odradio je dobar posao.

Mađarski KSC Szekszard slavio je protiv belgijske Basket Heme s 59:55, a prvo ime susreta bila je Ivana Dojkić.

Dojkić je bila nezaustavljiva i za 34 minute provedene na parketu ubacila je 28 poena (9/11 za dva, 1/4 za tri, 7/10 slobodna) uz sedam skokova i čak osam ukradenih lopti te četiri asistencije.

Do gostujuće pobjede stigla je turska Bellona koja je u gostima svladala bivšeg euroligaša CCC Polkowice sa 64:59.

I u ovom susretu prvo ime bila je hrvatska internacionalka Luca Ivanković koja je poput Dojkić bila na razini iznad ostalih. Ivanković je za 33 minute ubacila 25 poena (10/13 za dva, 1/2 za tri, 2/4 slobodna) uz 14 skokova. Doprinos u ovoj pobjedi pružila je i Klaudia Periša koja je za 35 minuta ubacila sedam poena (2/5 za dva, 1/4 za tri) uz pet skokova i tri asistencije.

U Euroligi košarkašica nastupila je Marija Režan koja je s Pragom u gostima slavila protiv TTT Rige 73:66. Režan je odradila 18 minuta i ubacila šest poena (3/10 za dva) te uhvatila pet skokova.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!